zaterdag 4 februari 2017

Krachtige Kristallen #2

Bronite

Het is alweer een tijdje geleden dat ik samen met Bianca het artikel "Krachtige Kristallen" schreef. En ondertussen kan ik je vertellen dat ik zelf nu ook een kleine verzameling heb. Ze blijven mooi en indrukwekkend en niet alleen ik vind dat. Doordat we leuke reactie´s kregen over het vorige artikel vonden we het een goed idee om er nog een te schrijven. Je zou zeggen dat dit een eitje was want er zijn genoeg kristallen om te beschrijven, maar dat was niet helemaal zo. Want welke moet je nou kiezen? Ze zijn allemaal zo mooi! We hebben ons best gedaan en dit keer maar liefst zes verschillende op en rij gezet.


Voor dat we gaan beginnen met de uitleg van de kristallen is het misschien wel leuk om te weten dat er op dit moment net een mineralenbeurs aan de gang is in Amerfoort. Hier kan je o.a. hele mooie kristallen, mineralen en fossielen kopen en bekijken. Dus als je niks te doen hebt vandaag klik dan hier voor meer info.


Rozenkwarts (Rose Quartz)

Rozenkwarts heeft een lichtroze kleur en is soms een beetje doorzichtig. Rozenkwarts staat bekend als de ‘liefdessteen’. Deze steen wordt vaak in een ruimte neergelegd om een rustgevend en harmoniserende sfeer te creëren. Leg deze op je nachtkastje voor een betere nachtrust of draag deze steen bij voor hulp bij relatieproblemen, angsten en een gebroken hart. 


Turkoois (Turquoise)

Turkoois heeft een blauwgroene kleur met donkerbruine aders. Dit noemen ze een spinnenweb-patroon. Turkoois bevat veel koper en zou hierdoor helpen bij bloedarmoede, omdat het de opname van ijzer en vitamine B versterkt. Er wordt beweerd dat als de steen verkleurd naar geel/groen, dit kan duiden op een leveraandoening of zelfs op ontrouw. Zeker een goede steen om te dragen als je graag vegetarisch eet, last van ontstekingen en reuma hebt.


Onyx (Onyx)

Onyx heeft een diepzwarte kleur. Het is een goede steen voor rouwverwerking en helpt te kijken naar de positieve dingen die gebeurd zijn. Onyx trekt energieën aan die nodig zijn voor heling en groei. Je kunt het Onyx het beste dragen als je hulp wilt bij het helen van je emotionele en lichamelijke wonden. Tijgeroog (Tiger eye)

Tijgeroog is een glanzende goudbruine steen. Het lijkt echt op een tijgeroog. Tijgeroog wordt in edelsteentherapie gebruikt als verwarmende steen. Door de grote hoeveelheid ijzer in deze steen geeft het een verwarmend effect. Deze steen versterkt het ego, maakt zelfbewuster en maakt je minder verlegen. Draag deze krachtige beschermsteen als je last hebt van buikpijn, spierkrampen en bij verkoudheid.


Agaat (Agate)

Agaat is er in veel kleuren. Ze hebben meestal verschillende kleuren laagjes en strepen. Het is een populaire steen. Ze worden vaak kunstmatig van een andere kleur voorzien als de originele kleur saai is. Deze steen zou het contact met ‘Moeder Aarde’ versterken en geeft een gevoel van geborgenheid. Het kan helpen met vastgeroeste patronen te verbreken. Draag deze steen als je last hebt van chaos en wanorde in je leven.


Fluoriet (Fluorite)

Fluoriet kan verschillende kleuren hebben. Ze zijn meestal groen, blauw en paars. Als je ze tegen het licht houdt, kun je de kleuren nog beter zien. Deze steen wordt vaak geadviseerd voor kinderen met ADHD en andere psychische stoornissen. Het is een beschermende steen die je meer zelfvertrouwen geeft. Draag deze steen bij je als je aan het studeren bent. Het verhoogt namelijk de concentratie en het verwerken van veel informatie.


Zo dat waren ze weer en we hopen dat je het net zo leuk vond als de vorige keer. Ik in ieder geval wel! Zo kom je nog eens wat te weten en zo heb je nog eens een goed excuus om zo'n mooi paradepaardje aan te schaffen. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten