dinsdag 30 augustus 2016

Bas Kosters: I WANT IT TO BE SOFT


Soms zijn er van die dingen waar je zo enthousiast van wordt, dat de voorpret net zo leuk is als de beleving en dat de napret nog dagen kan duren. Ik zweef de laatste paar dagen in die napret, want voor, tijdens en dus ook na het bezoek aan de expositie van Bas Kosters loop ik telkens weer met een glimlach op m'n gezicht.


Bas Kosters is een (mode)ontwerper die alles behalve binnen de lijntjes tekent en naast kleding zich ook op andere manieren creatief uit. Sinds mei exposeert hij zijn werk onder de titel "I want it to be soft", in Museum Arnhem. Jammer genoeg is deze week wel de laatste week aangebroken dat je de expositie kan bezichtigen, maar daarom wil ik jullie er juist op wijzen. Want het is zeker de moeite waard!


Ik zal niet veel over de expositie zeggen en ook qua foto's hou ik het minimaal. Maar ben je nou toch nieuwsgierig, dan moet je zeker even een kijkje nemen op mijn instagram account want ik heb daar heel wat kiekjes gedeeld.


Één van mijn lievelingswerken die ik daar heb gezien, is wel dit grote doek wat bestaat uit allemaal stukken kleding die gedragen zijn door de vader van Bas. Hij was Bas zijn grootste fan en droeg met trots het werk van zijn zoon. Toen hij overleed heeft Bas van al deze ontwerpen dit kunstwerk gemaakt ter nagedachtenis van zijn vader.

Ondanks dat hij nog "maar" 13 jaar bezig is, heeft Bas al heel wat opvallende en veelzeggende collectie's op zijn naam staan. Naast zijn extravagante ontwerpen vol prints en texturen, kan je o.a. ook zijn bekende lappenpoppen en illustratie's bekijken. Je waant je in een paradijs vol kleuren, geluiden en indrukken. Er is zoveel te zien, dat je niet weet waar je moet kijken. Natuurlijk is er hier en daar wel wat bloot te zien, maar naar mijn idee word dit niet als shockend ervaren. Daarnaast hoort dit nou eenmaal bij hem en je kan dat dus van hem verwachten.


De expositie is tot zondag 4 september te bezichtigen en voor de gene die en dosis inspiratie willen opdoen, van mode/kunst houden of gewoon eens wat anders willen zien is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Meer informatie vind je op de website van Museum Arnhem.

Dat ik genoten heb is denk ik wel een ding wat zeker is en ik kan dan ook niet wachten tot hij weer wat nieuws laat zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten