donderdag 4 februari 2016

Interieur: Leer


Naast bezig te zijn met mode, begin ik me ook steeds meer te interesseren in interieur. Want naast dat je, je oufit helemaal leuk kan afstijlen kan je dat natuurlijk ook met je huis doen. Nou is dat misschien wel wat ingewikkelder omdat je dat niet zo vaak kan switchen als een outfit, maar goed als nog kan je alle kanten er mee op om het zo helemaal eigen te maken. Één van de trends die ik heel leuk en juist ook heel eigen vind, is de leer trend. Een landelijke trend, die naast klassiek, stoer ook zeker minimalistisch kan zijn.

Als ik aan leer denk, denk ik al snel aan grof, ruig, aanwezig en natuurlijk. Leer is een mooi materiaal waar van alles van wordt gemaakt. Natuurlijk is een mooie leren bank of stoel heel erg mooi in huis. Vaak denken mensen en ik eigenlijk ook al snel aan een grof exemplaar, maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn namelijk heel wat fijnere designs verkrijgbaar die een stuk minder aanwezig zijn maar toch stijlvol van leer zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een grof exemplaar niet super gaaf kan staan.


Naast leren bekleding op een bank of stoel kan je leer ook op andere manieren in je interieur verwerken. Zo is de macramé manier van bloempotten ophangen nu erg populair, maar waarom zou je dat met touw doen als je dat ook met leer kan doen? Dat je verschillende voorwerpen kan ophangen met leer zie je steeds meer en er worden zelfs handvatten voor bijv. keukenkastjes gemaakt. Super leuk en zeker ook makkelijk om zelf te maken. Wees creatief en je komt een heel eind.


Dat leer altijd heel erg aanwezig is, hoeft allang niet meer. Je kan het heel subtiel verwerken en is naast heel erg stijlvol ook nog eens duurzaam. De minimalistische trend is nu in volle gang en ik vind die heel erg leuk en naar mijn idee ook prima te combineren met leer. Het maakt het dan wel wat minder minimalistischer, maar geeft je wel gelijk een warmere indruk,

Ik ben enthousiast over deze trend en het is dat ik nog geen eigen huisje heb, maar anders had ik het zeker toegepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten