dinsdag 2 februari 2016

Beauty: De 5 haartrends voor 2016


Naast dat er trends zijn in de mode heeft de wereld van beauty ook natuurlijk haar trends. Vandaag vond ik het wel weer eens leuk om op het gebied van haar 5 trends onder de loep te nemen. Sommige zijn niet verrassend want die zagen we al in 2015, maar andere daarentegen zijn toch echt nieuw.

Je haar vlechten, krullen, stijlen, knopen of wat dan ook. Ik doe het zelf maar zelden. Het is niet zo dat ik het niet wil, maar vaak genoeg lukt het me gewoon niet. Nou kan ik best een knot maken of een staart, maar om nou "voor mij een ingewikkelde" vissengraat te vlechten word eigenlijk al onbegonnen werk. Wel jammer want ik zou het best wel willen kunnen. Los daarvan vond ik het wel leuk om de trends voor aankomende jaar te bekijken, want wie weet word ik dan wel zo enthousiast dat ik het toch weer "durf" te proberen.


Vlechten
Grote vlechten, kleine vlechten, vlechten in vlechten, vlechten en knopen en nog meer ingewikkelde taferelen die in elkaar verbonden zitten. Zoals ik net al vertelde wou ik toch zo graag dat ik meer kon dan alleen een simpele vlecht en door deze trend word de drang alleen maar groter. Je mag in 2016 weer lekker los gaan, als het op het gebied van vlechten gaat. Alles mag weer lekker in elkaar gefrutseld worden tot dat je niet meer weet waar nou het begin en het einde is.


Accessoires
Opvallende accessoires hoef je alleen meer om je hals, arm of in je oren te dragen. Ook in je kapsel mag je de boel versieren. Dit kan met gouden elastiekjes of goud gespoten takjes zijn zoals op het voorbeeld, maar ook gekleurde bloemen, kraaltjes en steentjes kunnen ook prima in het haar worden gedragen. Niks is te gek en je mag het zo druk maken als je wilt.


De pony
Vorig jaar heb ik na ruim tien jaar plezier er van te hebben gehad er (eindelijk) afscheid van genomen. Ik heb het over de pony. Ook in 2016 mag je weer gezien worden met een volle pony. Alleen hoeft hij nu niet meer zo strak afgestijld te worden. Alles mag wat losser en wat slordiger, kijk maar naar het model van Acne Studios hier links zij heeft alles behalve een rechte pony.


Twee paardenstaartjes
Er een dragen vind ik geen enkel probleem, maar twee... Het laat je altijd gelijk een stuk jonger uitzien dan dat je eigenlijk bent en dan niet op een goede manier. Nou vind het de modellen prima staan, alleen tja dat zijn modellen. Twee vlechten vind ik trouwens weer een heel ander verhaal, maar aan deze twee paardenstaartjes trend moet ik toch echt wel even wennen. Gelukkig mogen de twee vlechten trouwens ook gewoon nog in 2016.


De lage knot
De hoge knot en de "halve" knot zie je veel voorbij komen in het straatbeeld. Langzamerhand gaat de knot zakken en word hij laag in de nek gedragen. Hij hoeft niet perse strak en netjes in elkaar gedraaid te worden, want het mag ook wel wat slordiger. Wel is de gedraaide knot de manier waarop je hem moet dragen en niet meer simpel een pluk half uit laten steken.


Zo dit waren er maar 5, maar er zijn natuurlijk heel wat meer trends op haar gebied. Toch vind ik het leuk dat je deze looks als je niet zo'n onhandig bent met haar als ik, prima zelf thuis kan creƫren. Ik ben benieuwd wat je er van vindt en welke trend jou het leukste vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten