vrijdag 8 januari 2016

Beauty: Donker Blauw Haar


Van de zomer schreef ik over mijn obsessie met donker blauwe haren en van de week heb ik dan eindelijk de knoop door gehakt. 2016 wordt het jaar met blauw haar! Na een kleine week non stop gepiekerd en nagedacht te hebben over wat ik nou eigenlijk echt wou was dinsdag dan eindelijk het moment daar...


Met knikken de knieën liep ik naar de kapper en dat ondanks dat ik zeker wist dat ik dit wou. Ik was zo zenuwachtig. Want, wat als het me toch niet zou staan, de verf niet pakt, ze me niet begrijpen, de verkeerde kleur gebruiken of... Ik had wel honderden redenen in een paar minuten bedacht waarom ik de kapperszaak voorbij zou moeten lopen om zo toch mijn vertrouwde haarkleur te houden.


Natuurlijk heb ik dit niet gedaan en ben ik naar binnen gestapt. Na nog geen vijf minuten in de kappersstoel te hebben gezet was mijn haar al voorzien van een laag ontkleuring. Dit heeft een hele poos in mijn haar gezet en ik kan je vertellen dat toen het er uit was, ik even niet wist waar ik het zoeken moest. (Ja er zijn foto's van en nee die laten we niet zien.) Ik voelde me net de mislukte Kim Kardashian of Lil Kim tijdens haar succesvolle jaren.. Dit kon alleen maar beter worden (hoopte ik) en dat werd het gelukkig ook. Het was eindelijk tijd voor de donker blauwe verf en toen dat er op zat was ik een stuk rustiger maar moest ik nog steeds wachten..


Het koste me mijn hele middag, want ik heb maar liefst vijf uur in de kappersstoel gezeten om dit eindresultaat te krijgen. Desalniettemin was het, het meer dan waard. Want dit is wat ik al die tijd al wou! Als een kind zo blij liep ik naar buiten en terwijl mijn knieën vijf uur geleden nog knikte maakte ik nu spontaan een huppeltje.

De verf die gebruikt is, is van het merk Directions. Ze hebben de kleuren "Midnight Blue" gemengd met een beetje "Ebony". Het is dus een semi permanente haarverf wat betekend dat ik het goed bij moet houden, maar dat is een kleine moeite. Het ontkleuren was de grootste stap en nu dit gedaan is kan ik gewoon mijn eigen ding doen.

Ik ben zo blij met mijn haar, dat ik langzamerhand narcistische trekjes begin te krijgen. Maar goed dat zal vast wel tijdelijk zijn en anders zie je gewoon wat meer selfies voorbij komen op instagram. Hiervoor alvast mijn excuses.Laat jij je haar ook wel eens kleuren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten