woensdag 16 september 2015

Trend: Flared Jeans


Het is weer tijd voor een nieuwe trend! Een trend die ik erg leuk vind, maar waar ik mezelf niet zo snel in zie lopen. Waarom weet ik nog niet zo goed, maar daar kom ik misschien aan het einde van dit artikel wel achter. Ik heb het over de flared jeans trend. De nieuwe "skinny" onder de broeken. De broek die langzamerhand de hele wereld in haar greep houdt, of zal dat haar niet lukken..


De invloeden van de jaren '70 blijf je overal zien. In de zomer zagen we de flared jeans al hier en daar voorbij komen, maar nu we langzamerhand de herfstcollectie's in de winkels zien binnenstromen zijn ook daar weer de broeken met wijde pijpen. In de jaren '90 kwamen ze ook al eens tevoorschijn en terwijl je misschien dacht dat we er anno 2015 misschien wel vanaf zouden zijn, dan heb je het goed mis. Tegenwoordig kan je er eigenlijk niet omheen en is hoe wijder de pijp aan de onderkant en hoe strakker aan de bovenkant hoe beter. De zin "Back to the seventies" is nog nooit zo toepasselijk geweest.


Net zoals de meeste broeken heb je ook de flared jeans in verschillende uitvoeringen, kleuren en stoffen. Het wordt dan wel een "jeans" genoemd, maar ook in het suède, corduroy en verschillende nylon stoffen heb ik deze broek al voorbij zien komen. Het afstijlen van deze broek is eigenlijk heel erg makkelijk. Je kan er voor kiezen om er een nonchalante look van te maken om er wat langs en/of wijds op te dragen, met sneakers. Wat ik zelf heel mooi vind is om er juist iets straks op te dragen of om de top in de broek te dragen en het afmaakt met een paar leuke laarsjes met goede hak of stoere pump, die je laat verdwijnen onder je wijde broekspijpen. Zo creëer je nog meer een seventies look en lijk je ook nog eens een stuk langer. Ik vind het sowieso mooi om bij deze broek een hakje te dragen om het geheel extra eleganter te maken.Of de flared jeans ooit de taak van de skinny jeans gaat overnemen blijft denk ik nog even een vraag. Het is natuurlijk wel even wennen, maar goed dat was toentertijd ook met de skinny jeans het geval en nu heeft bijna iedereen wel een exemplaar in de kast liggen. (zelfs sommige mannen) Ik zelf zou denk ik niet zo snel in een flared jeans paraderen. Waarom? Ik vind mezelf denk ik niet zo het type voor deze broek, maar wie weet heb ik het helemaal mis en typ ik over een paar maanden een bericht aan jullie waarin ik vertel dat ik mijn eerste flared jeans heb aangeschaft. Los daar van vind ik het een leuke trend en ondanks dat ik er (nog) niet aan mee doe staat het bij heel veel vrouwen erg mooi.Wat vind jij van de flared jeans en zou jij hem dragen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten