vrijdag 18 september 2015

Thom Browne Spring 2016


Vaak is het dat de kleding van een nieuwe collectie gelijk mijn aandacht op eist, maar bij de show van Thom Browne was het dit keer niet het geval. Na het zien van een foto die MAC Cosmetics plaatsen op instagram werd ik gelijk nieuwsgierig. Zij hadden namelijk de make up gedaan voor deze sprookjesachtige show en dat viel zo op dat ik gelijk benieuwd was naar het totaalplaatje.

Als je Thom Browne zijn gang laat gaan en Alice in wonderland met The wizard of Oz samenvoegt ontstaat de nieuwe lente 2016 collectie. Dit is trouwens uiteindelijk helemaal niet de inspiratiebron geweest, maar daar straks meer over.


Pastel kleurige ontwerpen die langzaam in het zwart wit veranderen. Het valt me op dat er veel patronen zijn gebruikt die niet allemaal even goed zichtbaar zijn, waardoor je alleen maar nieuwsgieriger wordt. Daarnaast zijn er ook hier en daar stukken geborduurd of verschillende stoffen opgenaaid. Elk ontwerp is een schilderijtje op zich en allemaal met een eigen verhaal..


Er is genoeg te zeggen over de kleding, want los van het feit dat ik als eerste onder de indruk was van de make up en het haar vind ik de collectie ook erg verrassend en mooi. Maar nu weer even terug naar het beauty aspect, want geef nou toe het ziet er toch fantasierijk uit. De modellen lijken wel uit een sprookje gestapt met hun recht opstaande vlechten en opvallende zwarte make up. Vrij simpel maar het werkt daarom wel erg sterk en naar mijn idee is het geheel goed in balans met de kleding. 


Terwijl ik het steeds over sprookjes heb is dit niet de inspiratiebron geweest.  Het was namelijk het Japanse schoolmeisje en Japan zelf die hem op het idee bracht om deze collectie te ontwikkelen. Vandaar ook de school die je in het midden ziet staan en waar de modellen uiteindelijk in gaan zitten. De rechtopstaande vlechten zijn voor het onderste boven effect, en doen je afvragen wat nou boven of onder is. De reden waarom hij een spiegelvloer als catwalk heeft genomen is daarom denk ik ook een stuk duidelijker.


Thom Browne, hij heeft een mooie show neergezet en ondanks dat het niks met sprookjes te maken heeft zal ik denk ik niet de enige zijn die daar aan moet denken als ze de collectie voorbij zien komen. Om je helemaal in het sfeertje te brengen vind je hier onder nog de hele collectie. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten