dinsdag 22 september 2015

Interieur: Marquee LettersEen paar jaar geleden begon de letter gekte en dat zal ook nog wel even door gaan. Nu helemaal met deze stralende letters die ze marquee letters noemen. Je herkent ze vast wel van de "ouderwetse vintage" borden die je boven theaters en bioscopen zag hangen. Het leuke is dat je ze nu zelf in huis kan hebben, om zo je eigen theatertje te creëren.


Een mooie quote, gek woord of leuke letter. Ik vind het zo hier en daar wel leuk in een kamer als het maar niet te kitscherig en te cliché wordt. Wat wel vaak het geval is, want die mandjes met "storage" en "love" komen m'n neus uit. Nee ik heb het niet over tekst op voorwerpen, ik bedoel het juist op de muur of in een wand. The bigger the better is anno 2015 het motto als het gaat over letters en die mogen trouwens ook nog eens licht geven.De marquee letters zijn een prima alternatief voor een schemerlamp of voor wat sfeer in huis. Ze zijn in verschillende maten, kleuren en lettertypes verkrijgbaar en lichten je kamer helemaal op. Je kan voor een zin of een woord gaan maar zoals ik net al zei is alleen een letter ook erg leuk. Zo kan je die prima combineren met andere accessoires in je interieur.


Voor de gene die handig is, is het prima te doen om zelf een marquee letter te maken. Er zijn namelijk verschillende websites te vinden die een DIY online hebben staan om je stap voor stap te vertellen hoe je, je eigen letter in elkaar kunt zetten. Het lijkt me zelf nog al moeilijk met de letters die rondevormen hebben, maar ik denk dat bijv, de letter N wel te doen is.

Naast de letters zijn er ondertussen ook verschillende andere vormen met lichtjes voorzien. Dus heb je niks met het alfabet dan is misschien een hartje, pijl of een werelddeel wel een leuk idee? Ik vind het tof om op deze manier de donkere dagen die er straks weer aankomen een beetje licht te geven op een andere manier dan anders en ik ben dan ook benieuwd wat jullie er van vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten