maandag 22 juni 2015

Interieur: Popping Neon!


Het valt op, knalt er uit en je kan er niet om heen. Ik heb het over neon kleuren. Iets waar ik al lange tijd een zwak voor heb. Vaak genoeg heb je verschillende felle tinten voorbij zien komen op Did You C en was dit verwerkt in mode artikelen. Maar niet alleen in de mode is neon populair, ook in de interieurwereld blijft het een favoriet van vele designers.


Gister bracht ik een bezoekje aan Loods 5 in Amersfoort. Deze zit er nog niet zo lang en omdat ik van het weekend toch in Amersfoort bleef logeren was dit een goed moment om deze mooie winkel te bewonderen.

Ik blijf Loods 5 een geweldige winkel vinden en ik kan je dan ook vertellen dat mijn verlanglijstje langzamerhand een verlanglijst word, na elk bezoek die ik breng aan deze winkel. Voor de gene die nog nooit van Loods 5 hebben gehoord, Loods 5 is een grote winkel vol interieur en designer artikelen die allemaal in aparte hoekjes/ruimtes worden gepresenteerd, Van robuuste tafels tot sierlijke kandelaars en van geweldige lampen tot minimalistisch design. Ben je opzoek naar wat leuks, aparts of net wat anders dan kan je zeker even een bezoekje brengen aan deze winkel.


Even los van het feit dat Loods 5 een leuke winkel is, viel het me op dat ook in het interieur nog genoeg neon kleuren te zien zijn. Van knal gele stoelen tot een subtiel klein roze streepje op een theedoek. Neon is en blijft hip en omdat ik zo van neon houdt, zoals ik al eerder vertelde leek het me leuk om wat inspiratie met jullie te delen. Want hoe we neon in onze outfit moeten mengen weten we nu ondertussen wel, maar hoe kunnen we dat toepassing in onze woning?


Het makkelijkste en waar veel mensen voor gaan als ze voor een neon kleur in huis kiezen is voor kleine details. Zo kan het een bepaald draad zijn wat je gebruikt om je plantjes mee op te hangen, maar je kan ook leuk alleen de onderkant van een krukje in de verf dopen. Dit is wat save, maar kan een goede stap zijn naar meer. Want je kan namelijk met neon zoveel kanten op. Wat dacht je namelijk van een neon roze stoel, of misschien kast, maar ook deuren en tafels worden in verschillende neon kleuren omgedoopt tot de eyecatcher van de kamer. Zeker niet voor iedereen even geschikt, maar ik vind het er wel heel erg tof uit zien.

Neon is erg overheersend en om het allemaal wat in balans te houden is het een idee om het te combineren met pastel en nude kleuren. Dit brengt namelijk een beetje de rust terug, Want het is natuurlijk wel heel erg leuk maar het moet niet te hysterisch worden. Om je een beetje een idee te geven heb ik het een en ander aan inspiratiebeelden voor je op een rijtje gezet en wie weet krijg je hierdoor wel zelf een goede ingeving om neon in je woning te verwerken. ;-) Ik ga er zeker over nadenken, ben benieuwd of mijn vriend net zo enthousiast is...

Een neon roze schommelstoel! Ik ben verliefd..

Pastel kleuren gaan heel goed met neon

Zijn meubels een beetje te heftig voor je, kies dan voor leuke neon kussens

Nog meer leuke stoelen

Een klein detail kan al heel leuk zijn. Dit is eens wat anders dan een saai ophangsysteem

Een echte eyecatcher voor in de slaapkamer/studeerkamer

Een hele neon muur is misschien wat te veel, maar een detail is misschien wel leuker

Je eettafel kan natuurlijk ook een neon kleurtje krijgen, ook al is het maar alleen de rand

Door neon geel te gebruiken in combinatie met wit creƫer je een frisse uitstraling

Zoals ik al zei, zelfs deuren zijn erg leuk in een neon tint

Of pastel en neon..

Breien en haken is helemaal hip en helemaal als je er een vleugje neon bij toevoegt
 bron bron

Wat vind jij van neon en zou jij het in de woning/slaapkamer toepassen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten