zaterdag 28 februari 2015

Trend: Septum Piercing


Je vind het leuk of je vind het helemaal niks. Nou is dat eigenlijk bij veel trends, maar bij deze is dat denk ik wel wat meer dan anders. Ik heb het namelijk over de septum piercing die naast heel erg stoer ook erg trendy en geliefd is in de modewereld.


Dat tatoeages al jaren erg populair zijn hoef ik je niet te vertellen. Ze worden als echte accessoires en eyecatcher gedragen en bij outfits gematcht. Dat de piercing deze populariteit over zou nemen was voor mij dan ook niet zo'n hele grote verrassing. Want zeg nou zelf, een tatoeage kan prima samen met een piercing.

bron

Één van dé piercing trends is de septum. Een piercing die je door je neustussenschot (septum) word gezet. De piercing is in een ring vorm, deze kan gesloten zijn maar soms ook open dan zitten er bijvoorbeeld aan de uiteinde twee bolletjes die alleen je neus uit komen.

Verschillende celebrity zijn er al mee gespot. Zo loopt FKA Twigs altijd met een septum rond en ook Lady Gaga en Rihanna zijn er mee gespot. In de modewereld  is deze piercing zeker een geliefd accessoire en zelfs in het straatbeeld zie je ze steeds vaker voorbij komen.


In 2013 liet Givenchy al zien hoe je over de top kan gaan met het dragen van een septum piercing. Zou dit het start schot zijn geweest? Ik denk het eigenlijk niet, want dat de jaren 90 steeds populairder word verklaard ook het opkomen van deze piercing. Zelf vind ik het wel wat hebben, bij sommige mensen staat het super gaaf, maar om er zelf eentje te laten zetten vind ik een stap te ver. Ik vind trouwens ook dat niet elke neus een septum kan hebben en daar is mijn neus er een van. Zou jij wel een septum piercing laten zetten of heb je er al eentje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten