maandag 18 augustus 2014

Trend: Kimono


Het duurt soms wel eens eventjes, maar dan heb je ook wel wat. Deze regel geldt eigenlijk ook bij trends, want die worden nou eenmaal niet in een keer opgepakt. Zo was dat ook bij de kimono trend het geval. Hoe lang zal hij al niet bezig zijn geweest om ons land te veroveren, 3.., misschien al wel 5 jaar? Maar toen opeens was hij daar dan, 2014 kan je denk ik wel hét jaar van de kimono noemen, want heel wat mensen hebben sinds dit jaar het zwierige kledingstuk in hun bezit.


Lang, kort, kant, sliertjes, print, basic en ga zo maar door. De kimono is helemaal trendy en hip en in alle varianten verkrijgbaar. Een super handig en comfi kledingstuk wat je overal kan dragen, want een kimono is niet alleen leuk voor op een festival of voor op het strand, maar ook prima te dragen tijdens het dagelijks leven en kan naast nonchalant ook erg classy staan.


Natuurlijk ben ik ook in het bezit van een fleurig exemplaar en waar ik hem vooral heb gekocht/gebruik is als "vest". Als het wat warmer is, maar net niet warm genoeg om al met blote armen te lopen en een vest eigenlijk te warm is, is de kimono echt een prima oplossing. Niet dat hij voor veel warme geeft, maar hij bedekt je net dat kleine beetje. Omdat hij zo dun is, is hij ook erg makkelijk mee te nemen en kan je hem makkelijk even snel in een te volle handtas kwijt.


Dat de kimono het najaar gaat verdwijnen is denk ik niet het geval, want ook al wordt het wat frisser je kan hem blijven dragen. Bijv. met een top met lange mouwen of misschien wel met een blouse. Zoals ik net al zei zijn er heel wat verschillende soorten kimono's verkrijgbaar, dus het zal me dan ook niets verbazen als er tijdens de feestdagen nieuwe soorten verkrijgbaar zijn. Wie weet wel met glitters, steentjes en/of pareltjes. Eens wat anders dan die blazer.

van links naar rechts
€30,- Monki/ €29,95 Loavies/ €15,95 New Look/ €55,- River Island
€29,95 Loavies/ €53,- Topshop/ €60,- Topshop/ €19,95 New Look

Nou duurt het nog wel eventjes tot de feestdagen er zijn en er zijn nu ook zeker weten al heel wat leuke exemplaren te koop. Ik heb er een paar voor jullie op een rijtje gezet, die vooral lekker bloemig en fleurig zijn voor de nazomer die hopelijk nog komt.


Wat vind jij van de kimono trend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten