donderdag 28 augustus 2014

Summer: Music top 4


In maart trakteerde ik jullie op mijn favoriete lente nummers van dat moment en eigenlijk had ik al veel eerder het zomerlijstje willen delen. Om eerlijk te zijn was ik het helemaal vergeten, maar ik ben nog niet te laat want het is nog steeds zomer ook al zit het weer niet echt mee.


De top 5 werd een top 4, maar dat was meer omdat ik niet koos voor mijn lievelingsnummers van dit moment. Ik koos voor mijn lievelingsalbums en dat is dan toch even lastiger om daar 5 van op een rij te krijgen. Daarnaast wou ik nu een lijst maken met niet al te commerciële artiesten en toen kwam ik toch echt op vier uit.FKA Twigs - LP1

Toffe cover, dacht ik toen ik hem voor het eerst voorbij zag komen. Ik had toen nog nooit wat van haar gehoord, dacht ik en laat staan dat ik ook nog eens door had dat het popperige meisje op de cover ook nog eens FKA Twigs zelf is.. Ik dacht inderdaad nog nooit wat van haar gehoord te hebben, maar toen het opgezet werd herkende ik wel degelijk een nummer en naarmate ik het hele album luisterde werd ik opslag verliefd. Het is prima muziek om mijn blogberichten te schrijven of om eens lekker te genieten van een kop thee. Urban geluiden komen samen met elektronische, haar hoge stem en hier en daar wat onbegrijpelijke klanken maken het helemaal af.

Nummers:
1. Preface
2. Lights On
3. Two Weeks
4. Hours
5. Pendulum
6. Video Girl
7. Numbers
8. Closer
9. Give Up
10. KicksTwo Weeks en Video Girl zijn een paar van mijn favorieten liedjes die op dit album staan.alt-J - An Awesome Wave

Wie ook met een hoge stem kunnen zingen, zijn de jongens van alt-J. Als ik dit album luister denk ik gelijk aan mijn vakantie's van, van de zomer. Wat heb ik vaak dit album geluisterd, zo vaak dat mijn vriend zich af vroeg of ik ook nog wel eens wat anders luisterde. Ik heb niet zoveel over dit album te vertellen, alleen dat je hem even moet luisteren. Wat ik wel weer jammer vind is dat ze live een stuk minder goed zijn.. Maar ach dat hoor je gelukkig niet op dit album terug en jammer genoeg is dit niet de enige band die hier last van heeft.

Nummers:

1. Intro
2. Interlude 1
3. Tessellate
4. Breezeblocks
5. Interlude 2
6. Something Good
7. Dissolve Me
8. Matilda
9. Ms
10. Fitzpleasure
11. Interlude 3
12. Bloodflood
13. TaroBreezleblocks en Fitzpleasure zijn een paar van mijn favorieten liedjes die op dit album staan.CHVRCHES - The Bones What You Believe

Hippe muziek, was het eerste wat ik dacht toen ik de muziek van CHVRCHES hoorde. Lekker catchy en doet me denken aan de jaren 80 door de soms wat zenuwachtige melodietjes. Prima muziek om lekker op mee te bouncen en mee te zingen. Ik luister dit album graag als ik onderweg ben en niet al "te harde" muziek wil horen, maar wel iets wat uptempo is.

Nummers:

1. The Mother We Share
2. We Sink
3. Gun
4. Tether
5. Lies
6. Under The Tide
7. Recover
8. Night Sky
9. Science / Visions
10. Lungs
11. By The Troat
12. You Caugth The LightThe Mother We Share en Lies zijn een paar van mijn favorieten liedjes die op dit album staan.Mac Demarco -  Salad Days

Zonnetje, glaasje fris en lekker chillen maar. Salad Days vind ik een album perfect album om op te relaxen. Ik kan heel goed begrijpen dat als je dit album voor het eerst hoort, je afvraagt wat dit nou precies is want dat had ik ook in het begin. Maar naarmate ik het album vaker luisterde begon ik het steeds leuker te vinden. Nu luister ik graag naar dit album en ik denk dat dit misschien wel het zomerse album is van de vier, dit vanwege de vrolijke low back melodieën.

Nummers:

1. Salad Days
2. Blue Boy
3. Brother
4. Let Her Go
5. Goodbye Weekend
6. Let My Baby Stay
7. Passing Out Pieces
8. Treat Het Better
9. Chamber Of Reflection
10. Go Easy
11. Jonny's OdysseyLet Her Go en Goodbye Weekend zijn een paar van mijn favorieten liedjes die op dit album staan.


Dit was hem dan, mijn top 4 favorieten albums van deze zomer. Ik ben benieuwd wat jullie van de muziek vinden en of je misschien wel een of meerdere album's al kende. Het was weer leuk om met jullie mijn muziek smaak te delen. Ik zal me best doen om tijdens de herfst weer een lijstje online te zetten. ;-)


Welk album raad jij aan?

1 opmerking: