woensdag 22 januari 2014

Trend: Roze


Je kent haar vast wel "Aagje", de dochter van mevrouw Helderder uit het boek van Pluk van de Petteflet. Gek is ze op roze en naast dat Aagje van roze houdt, heeft bijna elk meisje wel een zwak voor deze kleur. Is het niet voor baby roze, dan is het wel voor fuchsia roze of misschien wel neon roze! Goed nieuws, roze word denk ik wel de kleur van 2014 en zal je dan ook veel zien in de lente/zomer collectie's van verschillende modehuizen en modeketens. Laten we het jaar eens goed beginnen en alles door een roze bril bekijken. Ik heb er nu al zin in!


Roze, ik vind het een mooie kleur, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het één en ander met een roze kleur in mijn kast heb liggen. Misschien op een paar items na is mijn gaderobe eigenlijk alles behalve "roze-kleurig". ;-) Wie weet gaat hier snel verandering in komen, want één van dé trends word roze. De kleur van o.a. de liefde, zoet en vrouwelijkheid. Je denkt niet zo snel aan stoer, ruig of misschien uitdagend als je aan de kleur roze denkt, maar dat kan roze wel degelijk zijn.


Natuurlijk is het leuk om roze schattig en lief te combineren en dan heb ik het vooral over de pastel roze tinten, maar wat ook erg leuk is, is om deze liefelijke kleur te verwerken in een stoere outfit zoals het model hier boven. Een roze leather look gilet gecombineerd met een gebleekte denim blouse. De rest van de outfit vind ik persoonlijk niet zo interessant maar deze roze combi is echt wel stoer en trendy.


Is dit naar jou idee nou veel te weinig roze, dan mag je ook in een hele roze outfit de deur uitstappen. Combineer bijvoorbeeld verschillende tinten roze met elkaar, of kies gewoon voor één tint. Tijdens de couture shows zagen we ook genoeg roze in verschillende tinten en allemaal straalde ze een eigen stijl uit.

van links naar rechts
Chanel - Christian Dior - Giambattista Valli
Alexis Mabille - Schiaparelli - Jan Taminiau
Niet alleen op modegebied is roze populair ook in de beauty wereld mag je met roze gezien worden. Natuurlijk is een mooie roze tint op je lippen of subtiele roze ooglook voor de echte liefhebber geen probleem. Voor de gevorderde is er ook nog een andere trend, je kan namelijk ook je haar roze verven. Super tof, alleen voor mezelf vind ik het niet zo geschikt. Het model hieronder vind ik het trouwens wel erg mooi staan.


Roze kan je op verschillende manieren stijlen. Je kan voor een hele roze look gaan of juist kiezen voor details. Wees creatief en mix en match roze eens in een stoere street look of juist bij een klassieke outfit. Pas wel op met roze, want soms oogt het wat "kinderachtig". Probeer dus altijd je outfit goed af te "wegen".

Veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten