vrijdag 8 november 2013

MOVEMBER!


De maand november is weer in volle gang en dat betekend dat voor de mannen "movember" van start is gegaan. Movember is een samengevoegd woord van de Engelse woorden, moustache en November. In deze maand laten sommige mannen namelijk hun snor staan om zo de aandacht te krijgen en geld in te zamelen voor onderzoeken naar prostaat- en teelbalkanker. Het is een wereldwijde actie en ook in Nederland laat menig man hun snor staan.


Je zou denken dat dit onderwerp helemaal niks met mode te maken heeft, maar dan heb je het mis. Naast dat het natuurlijk erg goed is dat mannen zo de aandacht willen trekken, is de snor en baard een echte trend geworden. Tegenwoordig is het één van dé accessoires die de hippe man het best kan dragen en naast dat zij het leuk vinden, vinden de vrouwen het vaak ook niet vervelend. ;-)


Dat en behaard gezicht de trend is van dit moment, is duidelijk te zien in het huidige straatbeeld, maar ook de modellen van dit moment laten graag hun snor/baard staan voor een wat egdy en stoere look. Dat het een goede accessoires is, is wel iets waar ik het mee eens ben maar ik vind wel dat het je moet staan.


Snor of geen snor, het is goed dat er een hele maand aandacht aan wordt besteed net zoals "wij vrouwen" dat doet in de maand oktober. Ik ben benieuwd of Sinterklaas ook mee doet met deze actie, want dan heeft hij vast al wel wat geld opgehaald in al die jaren. ;-)


Wat vind jij van Movember en ken jij iemand die hier aan mee doet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten