vrijdag 1 november 2013

Herfst: 5 redenen waarom het een leuk seizoen is


Vandaag is het alweer 1 november, de tijd gaat zoals eigenlijk altijd erg hard en voor dat we het weten zitten we alweer aan de oliebollen en wensen we elkaar een gelukkig 2014. Laten we daar nog even niet aan denken, want november heeft ook nog genoeg leuks te bieden.

November is voor mij wel echt een herfst maand vol regen, gekleurden bomen en het drinken van een kop thee terwijl we eindelijk weer wat kaarsjes aan mogen doen. Leuk hoor klets nat worden en weer terug naar de kou, ik hoor het denken. Om je te overtuigen dat de herfst wel degelijk leuk is, heb ik vandaag 5 redenen op een rij gezet waarom de herfst een leuk seizoen is.

Let's start!


Warme jassen
Tot ziens luchtig zomerjasje, hallo donzige en warme herfst/winterjas. In de herfst heb je op een gegeven moment echt wel een warme jas nodig. Het nadeel is alleen wel dat de herfst altijd zulk wisselvallig weer heeft, dat je niet altijd even goed weet wat voor jas je aan moet trekken. Een hele dikke warme jas is soms nog wat overbodig, maar een "tussen"jas is een prima oplossing. Hou je van fake fur jassen, dan is de herfst het perfecte seizoen om er een te dragen, hou er wel rekening mee dat je hem niet nat laat worden. ;-) Een echte bontjas is meestal veelte warm voor in de herfst en kan je beter bewaren voor in de winter, want die dient eigenlijk al tweede huid..


Gekleurden bomen
De gekleurden bomen konden natuurlijk niet missen in het rijtje en als ik geur kon toevoegen aan dit blogbericht had ik dat zeker gedaan. De geur van de herfst vind ik namelijk heerlijk. Lange boswandelingen maken en gekleurde bomen kijken doe ik graag tijdens een herfstachtige, maar toch zonnige dag. O, ja! En vergeet niet paddenstoelen te zoeken.

Thee drinken
Lekker op de bank met een dekentje en een goed kop thee, terwijl het buiten stormt en de regen met bakken uit de lucht valt. Moet ik nog meer zeggen? Nee toch, soms is het gewoon fijn om eens rustig te genieten van een lekker kop thee.


Stevige maaltijden
Als het kouder wordt, heb ik al snel eerder zin in een stevige maaltijd. Ik vind het heerlijk om na een dag school aan te schuiven als we boerenkool eten. Als het herfst/winter is, is een goede Hollandse stamppot een goed avondmaal. "Mam! wat eten we vanavond?!"


Boots
Laat je stiletto's maar thuis, want met al die modder, kan je het best weer je stoere boots aan trekken. Hoe hoog de boots moet zijn maakt eigenlijk niet veel uit, wil je toch graag een hak dragen kies dan voor een blokhak. Ja, anno 2013 mag de grove blokhak weer helemaal, misschien oogt het wat lomp maar je staat er wel steviger mee dan met een naaldhak. ;-)


bron foto's rode boom zelf gemaakt
overige foto's

Cherry lips
Als de dagen weer korter worden en het allemaal wat donkerder oogt, kan je voor je make up look ook weer de donkere kleuren tevoorschijn toveren. Een goede eyeliner streep of mooie smokey eyes, kunnen tijdens herfstachtige dagen erg geschikt zijn. Ook mag je, je lippen weer wat kleur geven maar zoals ik al eerder vertelde kies je in plaats van vurig rood, voor diep donker rood, ook wel cherry lips genoemd. Erg stijlvol en chique, maar zeker ook goed draagbaar voor elke gelegenheid.


En heb ik je overtuigd? Natuurlijk zit de herfst vol met leuke dingen en zijn dit er maar een paar. Zelf pas ik deze 5 graag toe als het allemaal wat kouder wordt buiten. Wat vind jij het leukste aan de herfst?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten