dinsdag 22 oktober 2013

Trend: Velvet


Het mag dit najaar lekker fluffly, zacht en aaibaar zijn. Een paar maanden geleden verteleden ik jullie al over crazy fake fur, gister liet ik jullie mijn lekker zachte fluffy trui zien in de OOTD en vandaag bespreek ik weer een trend die net zo aaibaar is als de vorige. Ik ga  het vandaag hebben over de velvet trend.


Velvet het Engelse woord voor fluweel, dus de naam zegt het al de stof ik lekker zacht. Dit najaar zal je velvet vaak voorbij zien komen en kan je er dan ook echt niet omheen. Stoere shorts, klassieke jurken, hippe leggings en trendy rokken. Elk kledingstuk is wel verkrijgbaar in velvet en het leuke aan deze trend is dat je er alle kanten mee op kan.


Deze trend is zoals ik net al zei lekker veelzijdig en kan je zoals hier boven klassiek dragen naar een chique diner of juist naar een feestelijke cocktailparty. De stof heeft van zichzelf al veel karakter en daarom heeft een velvet outfit ook niet veel nodig. Een mooie statement sieraad en een paar goede hakken en je bent klaar. Koop je een strak kledingstuk van deze stof, hou er dan rekening mee dat het wel kan uitrekken en hier en daar wat tekent, dit komt door de glans en daarom kan je er breder in uitzien dan je eigenlijk bent.Deze trend is zeker niet alleen chique, want daarnaast kan je velvet prima dragen bij een stoere look. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte velvet legging, met oversize trui, leder jack en edgy boots en je hebt een basic maar toch trendy en stoere look met velvelt erin.


Vind je dit nou ook helemaal niks, dan kan je natuurlijk ook de romantische kant op met velvet. Dit komt natuurlijk niet alleen door de stof maar ook omdat velvet in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Wel zal er in dit najaar het meest donkere kleuren zoals zwart, paars, donker groen en donker blauw te koop zijn, maar met het combineren van bijv. een donker groene velvet rok en daarboven een kante blouse krijg je al snel een mooie romantische outfit.


Ondanks dat ik denk dat veel mensen aan deze stof moet wennen en het misschien wat tuttig vinden, denk ik dat velvet dit najaar sowieso een hit wordt. Zelf vind ik het helemaal leuk en ik denk dan ook wel dat ik een velvet item ga scoren als ik een leuk exemplaar tegen kom.


Wat vind jij van de velvet trend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten