woensdag 16 oktober 2013

#4 Style Switch: Back to Basic


Verrassing! Vandaag staat dan toch de "Style Switch" online. Eergisteren vertelde ik via Facebook dat de "Style Switch" weer werd verschoven vanwege problemen met mijn computer, alleen gelukkig was dit probleem niet zo heel groot en kan ik als nog vandaag jullie de laatste "Style Switch" laten lezen. De laatste? Ja de laatste alweer, wie weet komt de Style Switch nog wel een keer terug, maar voor nu heb ik alle "bekende" stijlen wel gehad. Vandaag gaan we de laatste bespreken van de serie van vier en dat is de "Back to Basic" stijl. Dus laten we snel beginnen!


Back to Basic, klinkt eigenlijk heel simpel en dat is het ook alleen kan je hem natuurlijk ook zo ingewikkeld maken als je wilt. Als de meeste mensen aan basic denken, denken ze ook gelijk aan saai.., maar dit hoeft helemaal niet. Je kan een prima basic outfit dragen en toch er leuk uit zien, je moet alleen even op een paar dingen letten.


Ik heb dit al eerder gezegd, bij verschillende stijlen, maar bij een basic outfit is het misschien wel het belangrijkste. Combineer met verschillende materialen en stoffen. Bijvoorbeeld zoals je hier boven ziet. Het model heeft een gladde rok aan met een gebreid vest plus nog een metallic riempje. De outfit is basic, maar toch spannend. Dit omdat hij verschillende structuren heeft en het riempje maakt het net even wat meer af. Accessoires zijn dan ook een leuke extra voor een basic outfit, denk hierbij aan een mooie ketting, armband, riem, hoed, shawl of te gekke schoenen. Het hoeft niet perse heel erg opvallende te zijn. Je kan ook een klein kettinkje dragen zoals het model hier boven, het is sowieso altijd beter dan niets. Accessoires maken naar mijn idee elke outfit af.


Voor de vrouwen en voor de mannen is het sowieso altijd een goed idee om in lagen te denken. Doe bijvoorbeeld in plaats van alleen een trui aan een blouse/overhemd eronder en laat de kraag over je trui vallen voor net dat extra detail. Voor de mannen kan een stropdas natuurlijk altijd een idee zijn, maar vind je dit nou helemaal niks is een mooie goede riem, stoere armband of misschien wel shawl ook een idee. Een vest, gilet of blazer ziet er trouwens ook al een stuk vlotter uit dan alleen een basic zwart shirt.

bron

Ik snap best wel dat je er niet altijd even veel zin in hebt, om veel moeite te doen en dat je een basic outfit graag aan doet omdat het niet zoveel tijd kost. Zelf draag ik het ook graag, als ik geen zin heb om veel over mijn kleding na te denken, alleen kan ik je nogmaals wel zeggen dat als je er één over meerdere accessoires bij draagt het er al een stuk leuker uit ziet. Denk simpel en niet te moeilijk. ;-)

Dit was het dan alweer, de laatste "Style Switch". Ik hoop dat jullie deze en de andere drie leuk vonden en dat je wat aan de tips had. Als je nog vragen hebt, of een goed idee hebt voor een volgende "Style Switch" ( hij kan altijd terug komen natuurlijk) kan je dat in een comment hier onder zetten.

Succes!
Liefs Chamali

Geen opmerkingen:

Een reactie posten