donderdag 10 oktober 2013

#3 Style Switch: Klassiek


Mijn excusses dat het blogbericht van gister pas vandaag online staat. Ik ben de laatste tijd erg druk met school en overige zaken, vandaar dat de "Style Switch" van gister vandaag online staat. Dit betekend niet dat hij minder leuk is, integendeel zelfs. Vandaag gaan we het over een hele mooie, chique en soms ook sexy stijl hebben, namelijk de "Klassieke stijl".


Als ik aan klassiek denk, denk ik al gauw aan strakke en minimalistische looks waar veel basiskleuren zoals, zwart, grijs, wit en donker blauw een grote rol spelen. Maar eigenlijk is dit onzin, want ook mooie rode, groene, paarse tinten kan je toepassen bij deze trend. Er is geen kleurpalet waar je, je aan moet houden, wel zou ik de kleuren niet te hysterisch combineren en zeker voor een goede basis kleur kiezen.


Naast effen vlakken in je outfit, kan je ook voor een print kiezen. Zo is een mooie ruit, stip of streep een ideale vorm voor een chique en classy look. Qua accessoires zou ik het niet al te druk maken, zoals hier boven op de foto. Kies voor één mooie ketting of armband. Denk niet gelijk aan grove sieraden, hele fijne zijn ook erg stijlvol.


Less is more. Is een zin die wel op de juiste plek is bij deze stijl. Hou het lekker simpel en kijk goed naar de materialen van je items. Bij de klassieke stijl gaat het om de kleine details en mag het allemaal wel wat rustiger. Wat ook prima is, is om in een kleur gekleed te gaan. Dit kan nog al saai zijn, maar als je voor verschillende materialen in je kleding kiest, ziet het er zeker leuk uit.

 

De vrouwen kunnen voor verschillende broeken kiezen. Zo is een mooie pantalon een optie, maar een zwarte skinny kan ook al erg mooi zijn. Naast broeken is een kokerrok, mantel pakje of minimalistische jurk ook een idee. Qua bovenstukken kan je er voor kiezen om een blouse te dragen met een blazer, maar een fijn geweven trui (met kol) is voor de winterse dagen ook fijn.

bron

Mannen kunnen er voor kiezen om strak in het pak te gaan, maar vind je dit nou iets teveel van het goede, dan is een mooie donkere jeans of chino ook een prima optie. Draag er een mooi colbert op met een simpel overhemd of stijlvol t-shirt en je ziet er uit om door een ringetje te halen. Een stropdas of strikje is echt geen must, maar wel soms erg mooi. Kies eens voor een smalle stropdas en knoop hem lekker nonchalant, dit maakt je look wat luchtiger en niet zo stijfjes.

De klassieke stijl is goed draagbaar, maar zeker niet voor iedereen geschikt, dit omdat niet iedereen zich er lekker in voelt. Ik denk dat het vooral erg belangrijk is bij deze stijl dat je het niet allemaal te stijfjes maakt. Er moet hier en daar wel wat "lucht" tussen kunnen en bekijk deze stijl soms ook maar eens met een knipoog. De klassieke stijl is trouwens ook goed te combineren met andere stijlen. Dus als het allemaal iets te veel van het goede is kan je hem prima combineren met bijv. een wat stoerdere stijl.

Heel veel succes weer en tot volgende week. Ik ga er vanuit dat de Style Switch dan weer gewoon op woensdag te lezen is. ;-)

Liefs Chamali

1 opmerking: