donderdag 5 september 2013

Vakantie verslag: Londen


Het is alweer een week geleden dat ik door de straten van de Engelse stad Londen liep. Ik heb het reuze naar mijn zin gehad en vandaag ga ik jullie eindelijk vertellen wat ik ongeveer allemaal heb uitgespookt. Ik zal de hoogte punten van de vakantie eruit halen, zodat het blogbericht niet al te lang wordt.

Als een modeliefhebster aan Londen denkt, denkt ze natuurlijk shoppen en dat heb ik dan ook met plezier gedaan. Naast dat ik bijv. de bekende winkelstraat Oxford Street heb bewandeld en daar o.a. de winkels Topshop, Forever 21, Primark, Superdrug en Urban Outfitters heb bezocht, ging ik dit keer verschillende markten af, om daar op zoek te gaan naar mooie, unieke en trendy items. Meer over de leukste markten van Londen zal je later lezen op Did You C.., want daar kan ik wel een blogbericht vol over vertellen.

Camden Market
Camden Market

Dat je goed kan winkelen in Londen, dat is iets waar ik jaren geleden al achter ben gekomen en ik ben dan ook erg goed geslaagd. Ik kan je nu alvast vertellen dat ik geen shoplog zal opnemen, omdat ik hier de tijd even niet voor heb. Wel zal je natuurlijk verschillende items die ik in Londen heb gekocht voorbij zien komen in de "OOTD" en "New in" blogberichten.

Westfield
Toshop @ Westfield

Naast shoppen heb ik natuurlijk ook nog andere dingen ondernomen. Zo was er toevallig in Notting Hill carnaval en liepen/danste daar de hele dag mannen en vrouwen met veren, glitters en half blote lichamen door de straten. Het was de hele dag feest en de sfeer was super gezellig. Enorme praalwagens reden voorbij terwijl je de geur van de verschillende eettentjes al vanuit de verte rook. Heel erg leuk om mee te maken en als je er rond eind augustus bent is het zeker de moeite waard om er een bezoek aan te brengen.

Notting Hill Carnaval
Notting Hill Carnaval
Notting Hill Carnaval

Het was heerlijk weer, dus ik ben veel buiten geweest en heb kilometers gewandeld. Maar naast dat ik veel buiten liep, heb ik ook nog een museum bezocht, namelijk het Fashion and Textile museum. Hier was een expositie te zien van de excentrieke en opvallende ontwerpster Zandra Rhodes. De ontwerpen en schetsboeken waren erg leuk om te zien, alleen jammer genoeg bestond het hele museum (twee ruimtes) alleen uit deze expositie en voor €8,- entree vond ik dit wel een domper. Ondanks dat, was het wel leuk om even gezien te hebben en kon ik zo weer wat inspiratie op doen voor school.


Fashion and Textile museum
Fashion and Textile museum

Als ik in Londen ben, breng ik eigenlijk altijd wel een bezoekje aan de wel bekende gebouwen/pleinen, zoals de Big Ben, Westminster Abbey, London Eye, Lancaster Square, Tower Bridge en Piccadilly Circus. Hierdoor krijg ik toch echt wel meer het gevoel dat ik in Londen ben.

Tower Bridge
London Eye
Big Ben

Dit keer ben ik niet naar het paleis geweest, maar ik heb wel het hoogste gebouw van Europa bewonderd, Wow wat een enorm gebouw is dat zeg en ze waren net aan het ramenlappen, dus je zag mannetjes in een tuigje hangen en die beentje maar bungelen. Brrr...!

The Shard

Het was een super leuke week en natuurlijk heb ik nog veel meer dingen gedaan, want als je een week Londen bezoekt is er elke dag wel genoeg te doen. Ondanks dat dit alweer mijn vijfde bezoek was, heb ik nog lang niet alles gezien. Ik blijf het een geweldige stad vinden en ik ga er graag nog vaker naar toe. Wie weet dat ik eens in de winter ga, want kerstshoppen blijk je in Londen ook super goed te doen, dus wie weet is dat wel een leuk idee voor volgend jaar..

Op een "hill" in Notting Hill ;-)

Ben je ook wel eens in Londen geweest en wat vond jij van deze stad?

2 opmerkingen:

  1. Al veel te lang geleden dat ik in London geweest ben, krijg er op slag weer zin in als ik de foto's zie! Dit jaar wel naar Berlijn geweest en was ook meer dan de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, Berlijn daar wil ik ook graag nog naar toe! Leuke website heb je trouwens. :)

      Verwijderen