vrijdag 20 september 2013

Trend: De Schotse Ruit


Naast de pied de poule print is de Schotse ruit ook dit najaar niet weg te denken, als het om mode gaat. De eeuwen oude trend heeft weer haar comeback gemaakt en je ziet dan ook steeds vaker de opvallende ruit op kleding terug komen op de catwalks en in de winkels.


Als ik aan de Schotse ruit denk, denk ik al snel aan Vivienne Westwood, met haar punky-achtige looks, maar ook aan rokken tot over je knie en lakschoentjes. Door al deze gedachtes weet ik niet zo goed of ik deze trend zo geschikt voor mezelf vind en laat ik hem denk ik voorbij gaan. Dit betekend niet dat ik het niet leuk vind bij andere, want je kan deze print super leuk en op verschillende manieren combineren.


Met deze ruit kan je eigenlijk alle kanten op. Hou je van stoer en ruig dan is de Schotse ruit super, maar ga je liever voor wat chiquer kan het ook erg mooi zijn en als je dat allebei niet leuk vind, kan je ook voor de street/urban look gaan. Alles kan en alles mag, print op print kan dit najaar ook prima en dat is ook leuk met de Schotse ruit.

bron

Er zijn heel wat soorten Schotse ruiten en ook in verschillende kleuren. Dit maakt het combineren van deze print een stuk makkelijker en er is voor iedereen wel een geschikte kleur beschikbaar. De welbekende rode Schotse ruit zal je alleen dit najaar wel het meest zien.

Weet je nou niet zo goed hoe je deze print moet combineren? Kies er dan voor om hem te combineren met een paar simpele basics, dit is (meestal) altijd goed. Is dit te saai voor je en wil je toch wat anders? Kies dan bijvoorbeeld voor een stoere leder broek, een klassieke kokerrok of een spijkerblouse.
van links naar rechts
Jack €40,- New Look/ Tas €40,- Topshop/ Jurk €48,- Miss Selfridges
T-shirt €40,- Topshop/ Maxi dress €35,- River Island/ Pin €7,90 River Island
shortje €20,- New Look/ Shawl €84,60 Polo
Om jullie alvast wat inspiratie te geven en wat op weg te helpen, heb ik weer het een en ander aan kleding en accessoires bij elkaar gezocht met een Schotse ruit. Ik ben benieuwd wat jullie van deze trend vinden en of jullie hem wel/niet dragen. Laat het me weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten