zaterdag 28 september 2013

Minju Kim for H&M


De winnares van de H&M Design Award Minju Kim, heeft samen met enkele stuks uit haar winnende collectie, een nieuwe draagbare collectie ontworpen voor H&M. Zoals we van Minju Kim gewend zijn is ook deze collectie kleurrijk, cartoon-achtig en vernieuwend.


De bedoeling van de ontwerpen van Minju Kim is dat zij graag cartoonkarakters transformeert in kledingstukken en dit kan je zeker terug zien in de collectie. Terwijl haar winnende collectie genoeg ondraagbare items had die je niet zo snel naar je werk zou dragen, is het bij de nieuwe collectie niet het geval. Alle stukken zijn prima draagbaar en daarom zeker niet saai. De collectie is naar mij idee nog echt Minju Kim en het is een ding wat zeker is als ik zeg dat je opvalt als je één van haar ontwerpen draagt.


Ik geef toe dat sommige items best gewaagd zijn en kleurrijk, maar met deze donkere dagen die eraan komen kan een beetje pastel in het straatbeeld geen kwaad. Naast pastel komen ook de kleuren, geel, zwart, wit, groen en rood in de collectie terug.


Naast dat de collectie vol kleur zit, valt het ook op dat er veel A-modellen en ronde vormen zijn gebruikt. Daarnaast is er ook gekozen voor veel volume en verschillende materiaal combinatie. Het is een plaatje om naar te kijken en het lijkt dan ook net alsof de modellen uit een stripboek tevoorschijn zijn gekomen.


Enthousiast geworden? Dan heb ik goed nieuws! Vanaf 17 oktober zal de collectie in geselecteerde H&M winkels te vinden zijn en ook in Nederland. Welke winkels dit precies zijn en hoe duur alles is weet ik nog niet, maar ik ga er vanuit dat het sowieso in Amsterdam verkrijgbaar is en dat de prijzen zoiets zijn als de H&M Trend afdeling. (De prijs ligt iets hoger dan een gemiddeld dus) 

bron

Ik ga zeker even een kijkje nemen en ik ben dan ook reuze benieuwd hoe de collectie er in het echt uit zal zien. Echte favorieten heb ik niet, ik zou bijna alles wel willen hebben. Alleen de broeken zou ik niet zo snel dragen.Wat vind jij van de collectie van Minju Kim?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten