woensdag 25 september 2013

#1 Style Switch: Romantisch


Vorige week vertelde ik jullie over een nieuw item op Did You C.., namelijk de "Style Switch". Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Je weet even niet meer wat voor style je leuk vind en wat je nou eigenlijk precies aan wilt doen. Ik ga de komende weken het kiezen wat makkelijker maken door verschillende kledingstijlen te bespreken. Vandaag beginnen we met de romantische stijl.


De romantische kledingstijl is een draagbare stijl, die je zowel goed naar school/werk kan dragen als naar een leuk hip diner. Als ik aan romantisch denk, denk ik al gauw aan de kleuren beige, wit, roze en pasteltinten. Zwart kan ook erg romantisch zijn, alleen kan dit ook nog al hard en soms té sexy zijn en dit heb je minder snel met lichtere kleuren.


Qua stoffen zie je veel kant, chiffon, tule, drapering en vouwen. Ook worden in deze stijl veel laagjes gedragen. Zo is het erg leuk om bijvoorbeeld een mooie kante hemdje, chique blouse en daar overheen weer een mooi jasje te dragen. Daarnaast zijn kraagjes, hoedjes en broches een leuke toevoeging aan je outfit.

Ook je make up mag lekker girly met veel nude en roze tinten. Wil je eens wat anders dan kan een mooie kersenrood op je lippen ook super staan bij een romantische look. Eye liner kan je ook prima gebruiken, alleen hou dit wel subtiel en ga niet voor de Amy Winehouse wing. Less is more!


Nou snap ik best wel dat je niet de straat op wil gaan in een baljurk, maar je kan ook de romantische stijl subtiel toepassen. Kies voor eens voor een mooie blouse in plaats van een een t-shirt of koop eens een kokerrok in plaats van een spijkerbroek. Met kleine stapjes kan je, je outfit zo romantisch maken als je wilt. Wil je niet al te lieflijk overkomen, maar toch een romantische stijl dragen? Combineer dan je romantische stijl met bijvoorbeeld stoere of grove accessoires om alles net wat  meer pit te geven.


De romantische stijl is echt niet alleen voor vrouwen weggelegd, ook de mannen kunnen hier mee aan de slag. Draag een mooi overhemd met een subtiel printje of kies voor mooie lichte schoenen. Kijk naar kleine details, die maken het namelijk net wat chiquer en romantischer zonder dat het te vrouwelijk wordt.

Dat je straks je kledingstijl kan matchen met je lover is een ding wat zeker is. Ik hoop dat je wat aan me tips hebt en ik ben benieuwd of je nu graag de romantische stijl zou willen dragen. Laat het me weten in de comments.

Tot volgende week, want dan staat er weer een nieuwe Style Switch voor je klaar!

Liefs Chamali

Geen opmerkingen:

Een reactie posten