zondag 18 augustus 2013

Trend: Cats!


Schattig, lief, ondeugend en knuffelbaar. Al deze kenmerken horen wel bij één van de populairste huisdieren die er bestaan, de kat.

Katten, ik heb met het diertje zelf niet zoveel. Dit is niet omdat ik ze niet leuk vind, want ook ik knuffel het liefst met zo'n super schattig klein poezenbeest, maar dat is voor mij niet zonder risico. Als een kat bij mij al in de buurt komt, moet ik al een paar stappen achteruit zetten, want deze lieve harige vrienden zijn voor mijn gezondheid één van de grootste vijanden. Kriebels, niezen, koortsachtige verschijnselen en snot overal, nee dank u ik sla een ontmoeting graag over.

Ondanks dat ik bijna tot geen contact mag/kan hebben, heb ik een manier gevonden om toch mijn liefde voor deze snoezepoezen te uiten. Dit allemaal dankzij de trend die al een tijdje in modewereld ronddwaalt namelijk, de katten trend.


Het begon allemaal met mijn Breaking Rocks "Evil cats in space" sweater, waarna ik een paar maanden later een super schattig kitty jurkje kocht bij H&M en toen was het wel duidelijk. I LIKE CATS!


Katachtige zijn erg populair, denk maar aan de tijger, leeuw en luipaard die al eerder als inspiratiebronnen werden gebruikt voor veel collectie's. Nu is de tijd aangebroken dat de huiskat in de picture komt en er is dan ook genoeg te vinden met een "kittig" tintje. Kleding, accessoires en zelfs in de beautywereld word de kat als icoon gebruikt.


Misschien denk je wel, "Die katten trend is toch meer iets voor mijn kleine zusje van 9, maar niets voor mij". Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen smaak, maar de katten trend hoeft niet perse kinderachtige te zijn. Je kan een "katten-item" prima combineren om zo een stoere, klassieke of juist een casuale look te creëren. Om wat inspiratie te geven van wat voor Cat-Fashion er te koop is, heb ik natuurlijk het één en ander voor jullie opgezocht.

kniekousen panty €13,25 Romwe/ blush-stick €27,35 Paul&Joe/ tas €33,10 Romwe/ pump €525,- Charlotte Olympia
kitty boots €675,- Charlotte Olympia/ kittig jurkje €22,65 Romwe/ rok €22,60 Romwe/ cap €19,50 River Island
hoed €16,- Boohoo/ ketting €47,- Mona Mara

Ik vind deze trend erg leuk en ik denk dat ik vast nog wel het één en ander aanschaf. Wat een voordeel zeg, zo kan ik toch in contact komen met katten en hoef ik niet gelijk een tissue box erbij te halen.


Wat vind jij van deze trend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten