vrijdag 2 augustus 2013

DIY: Maak van een parfumflesje een bloemenvaasje


Ik hou van parfum en al helemaal van de flesjes die er omheen zitten. Tegenwoordig is de een nog mooier dan de ander en soms zou ik zelfs het flesje willen hebben ondanks dat de geur niet lekker is. Jammer genoeg gaat parfum op, maar het flesje blijft alleen wat moet je nou met een leeg parfumflesje. Je kan hem natuurlijk bijvullen, maar je kan er ook een bloemenvaasje van maken...


Een paar weken geleden zag ik dit idee een keer op internet voorbij komen. Waar dit precies was weet ik niet meer, maar ik hield het altijd in mijn achterhoofd. Ik vond het voor de eerste keer een stuk minder erg dat mijn parfum op was, want ik wou wel eens proberen of ik er ook een bloemenvaasje van kon maken.


Je zou denken dat het zo gepiept is, maar dat viel nog best wel even tegen. Om de verstuiver op zijn plek te laten zitten, zit daar een soort metalen dop. Deze zit heel erg vast, dus je hebt wel even wat grof geschut nodig om deze te los te maken. Ik gebruikte hier voor een hamer, priem en een tang. Na even wat gepruts heb je dan ook wel wat, want daar is hij dan je mooie parfumflesje omgetoverd in een bloemenvaasje. Vergeet je parfumflesje niet om te spoelen. Heb je dit gedaan stop er dan gewoon water in en een bloem. Tadaaa, klaar!


Ik heb eigenlijk alleen maar rechthoekige parfumflesjes, maar het kan natuurlijk met alle soorten parfumflesjes. Ik vind het een leuk idee en zo hebben je parfumflesjes weer een nieuwe functie in plaats van dat ze leeg ergens in een hoekje onder het stof staan.

Dit is ook erg leuk als cadeautje. Heb je een leuk parfumflesje stop er een paar bloemetjes in wikkel hem in cellovaan en klaar is kees! Je hebt een super leuk en origineel cadeautje.  


Ik spaar vanaf nu lege parfumflesjes, want ik ben enthousiast over deze recycle methode. Wat vind jij van deze parfum-bloemen-vaasjes?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten