woensdag 24 juli 2013

Waarom zou ik een zonnebril moeten dragen


Heerlijk die zon, maar ook wel erg fel voor je ogen. Daarom draag ik graag met dit warme weer een zonnebril. Ik heb ze in alle kleuren, maten, vormen en grootte. Naast dat het trendy is om er een te dragen, is het ook nog eens goed voor je ogen en de huid daar omheen. Dit fashionable item heeft een goede functie die veel klachten en problemen kunnen verminderen/voorkomen.


Naast dat je, je goed in moet smeren tegen de zon is een zonnebril dragen geen overbodige luxe. Doordat je een zonnebril draagt is denk ik wel iedereen met mij eens dat het een stuk rustiger en fijner kijkt, maar niet alleen daarom zou je een zonnebril moeten dragen. De tere huid om je ogen heeft wel wat bescherming nodig en daarnaast kunnen je ogen eigenlijk helemaal niet zo goed tegen die felle zonnestralen, waardoor je verschillende klachten kan oplopen.


Door de UV-stralen kan je onder andere de wel bekende sneeuw/las-ogen krijgen. Dit is een tijdelijke aandoening, waardoor knipperen en draaien met de ogen erg pijnlijk is, fel licht kan je dan echt niet verdragen. Ook kan het zo zijn dat je opgezwollen oogleden krijgt en alsof dat allemaal niet genoeg is, is de kans op staar ook aanzienlijk groter. Alles behalve fijn dus en zo zijn er nog veel meer redenen om een zonnebril te dragen. Je moet net zoals op je huid ook op je ogen erg zuinig zijn. De zon is erg fijn en leuk, maar ook gevaarlijk.


Ik wil je echt niet bang maken, maar eerder bewust en zo erg is het toch niet op een zonnebril te dragen. Je hebt al een zonnebril voor een klein prijsje en voor elk gezicht is er wel een geschikt montuur. Benieuwd wat voor montuur het best bij jou past? Eerder dit jaar heb ik hier een uitgebreid blogbericht over geschreven, hier kan je het terug lezen.


Geniet van het weer lekker warme weer en vergeet vooral niet je zonnebril op te doen!


Draag jij vaak een zonnebril?

2 opmerkingen:

 1. Interessant artikel :) zonnebrillen worden niet vaak vanuit deze hoek belicht. Onder andere, omdat de meeste mensen zonnebrillen toch vooral uit 'fashion'-oogpunt dragen, haha.

  Interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daarom juist ook dit artikel. Zo weet je ook nog dat het naast een leuke eyecatcher ook functioneel is. ;-)

   Verwijderen