maandag 15 juli 2013

Blue Ocean Eye Look


Het is weer eens tijd voor een dosis beauty, want naast dat het erg leuk is om een mooie outfit aan te trekken, is het natuurlijk ook leuk om je zelf mooi te maken met behulp van make up. Vandaag ga ik jullie stap voor stap vertellen hoe jullie deze kleurrijke blauwe oog look na kunt maken, die me deed denken aan de mooie blauwe oceanen die je altijd bij de witte bounty-stranden ziet. Laten we snel beginnen met het maken van de Blue Ocean Eye Look.


Voor dat je begint aan de oog look is het handig op een oogschaduwbasis te gebruiken. Hierdoor blijft je oogschaduw beter en langer op zijn plek zitten en loopt hij niet uit. Deze zijn te koop in verschillende prijsklasse, bij de drogist en parfumeriezaken.

Ik heb voor deze look het meeste kleuren gebruikt uit het Sleek Glory palette en een losse oogschaduw van het merk MUA, maar je kan natuurlijk ook andere oogschaduws gebruiken. Als de kleuren maar op de oceaan lijken.Stap 1: Kies een lichte kleur blauw die je tot het midden van je oog aanbrengt. Ik gebruik hier voor een brede kwast en in plaats van dat ik veeg, druk/dep ik de kleur op mijn oog zodat de kleur extra goed zichtbaar is.


Stap 2: Pak dan een groen/blauwe kleur en vul de rest van je oog in en blend met een fluffy-kwast de twee kleuren een beetje in elkaar zodat je een overloop krijgt.


Stap 3: Gebruik een smalle kwast die makkelijk te gebruiken is om de donker blauwe kleur in je arcadeboog te kunnen plaatsen. Met deze donkere kleur creëer je meer diepte in je oog look.


Stap 4: Zorg er ook voor dat de donker blauwe kleur overlapt met de groene en licht blauwe kleur en blend het nog een keer goed, zodat de overloop er mooi uit ziet.


Stap 5: Gebruik een dun stevig kwastje en breng met een paarse kleur een lijn aan de onderkant van je oog aan. Zorg er voor dat de lijn aan de buitenkant van je oog iets om hoog loopt.


Stap 6: Zet een subtiele lijn met vloeibare eyeliner. Zorg er voor dat hij niet te dik wordt, want anders zie je straks niks meer van je mooie kleurrijke oog look. Ik zetten ook een lijn met zwart kohlpotlood op mijn waterlijn, maar dit is niet perse een must.


Stap 7: Om alles nog een extra blauwe touch te geven, gebruik ik de blauwe mascara van Bourjois, waar ik vorige week nog een review over schreef. Heb je geen blauwe mascara, je kan natuurlijk ook gewoon zwarte of misschien wel een hele andere kleur gebruiken.


Klaar is je Blue Ocean Eye Look! Niet zo ingewikkeld, maar het is weer eens wat anders dan één kleurtje op je ogen. Prima om te dragen naar een gezellig zomers feestje. Ik heb de rest van mijn look bewust rustig gehouden, zodat mijn ogen echte eyecatchers werden. Wil je toch graag een kleurtje op je lippen dragen, kies dan voor een rustige zachte kleur. Bijvoorbeeld licht roze en nude kleuren.


Ik ben benieuwd wat jullie van de oog look vinden en of jullie hem zelf ook zouden dragen.

Fijne week allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten