vrijdag 21 juni 2013

Mijn 5 Antwerpse hotspots


Zoals jullie misschien al wisten was ik maandag, dinsdag en woensdag in Antwerpen om daar samen met Ines van Musthave de stad onveilig te maken. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ik heb veel leuke dingen gedaan. Vandaag ga ik jullie mijn 5 hotspots van Antwerpen vertellen, waar je echt even langs moet gaan als je een bezoekje brengt aan deze gezellige stad. The Public Image
Hou je van eigenzinnige, originele en hippe kleding en accessoires dan ben je bij The Public Image op het juiste adres. In deze concept store vind je verschillende toffe merken zoals Sugerpills, Minkpink en Jeffrey Campell. Later op Did You C.. zal er een uitgebreid blogbericht te vinden zijn over deze super leuke winkel, waar ik zeker nog een bezoek aan zal brengen.

Waar?: Wijngaardstraat 16
Sinksenfoor
Zwieren, draaien en smoutebollen eten. Dit kan allemaal op de Sinksenfoor die elk jaar in Antwerpen te vinden is. Deze kermis is van 18 mei t/m 23 juni het speelparadijs voor jong en oud. Een echte aanrader is om 's avonds een tochtje te maken in het reuzenrad, om zo alle lichtjes van Antwerpen te bekijken.

Waar?: De Zuiderdokken8tea5
Bubbel tea, ik had er nog nooit van gehoord maar Ines vertelde mij dat ik het echt eens moest proberen. Zo gezegd zo gedaan en we bezochten hiervoor de hippe tent 8tea5. De bubble tea is gemaakt voor koude Jasmijnthee, die voorzien is van een siroop en gelatine-achtige bolletjes naar smaak. Ik kon niet kiezen en er werd mij aangeraden om appel siroop met aardbei-bolletjes te nemen. Dit was erg lekker en verfrissend. Een prima drankje voor warme dagen, om even af te koelen.

Waar?: Korte Klarenstraat 15
Grote Markt
Als je in Antwerpen bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan de Grote Markt. Een plein met het mooie  "hand werpen" standbeeld en het pompeuze stadhuis vol vlaggen. Een perfecte locatie vol terrassen waar je lekker kan genieten van een koud bolleke.Amadeus
Een tip voor de gene die wel van een lekker stukje vlees houden. Ik ben gek op spareribs en na een lange dag wandelen is dat dan ook een perfecte maaltijd. Bij Amadeus kan je, je buik vol eten met lekkere "ribbetjes" zoals ze in Belgiƫ zeggen, tot dat je er bij neer valt. Daarnaast kan je natuurlijk ook andere overheerlijke dingen eten zoals gegrilde zalm, kipfilet, steaks en reuze gamba's. Mmmmjamiee!

Waar?: St-Paulusplaats 20


Dit waren mijn 5 hotspot, natuurlijk zijn er genoeg andere leuke dingen te bezoeken maar dan wordt dit blogbericht wel erg lang. ;-) Ik ben benieuwd wat jullie het leukst vinden in Antwerpen en of jullie een paar van deze hotspots al kende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten