zondag 19 mei 2013

Welke zonnebril past het best bij mijn gezicht?


Ze hebben het beloofd! Het wordt vandaag een mooie zonnige dag. Of het echt zo is, is nog maar de vraag, want het mannetje van het weer heeft jammer genoeg niet altijd gelijk. Bij mooi weer, hoort natuurlijk een te gekke outfit, maar vergeet vooral niet een zonnebril te dragen. Naast dat hij je ogen beschermt is het natuurlijk een perfect accessoires om je outfit mee af te maken. Er is zoveel keus, dat het soms nog al lastig is wat voor model je moet kiezen. Vandaag ga ik je daarmee helpen, want niet bij elk gezicht kan ieder model. (zeggen ze..)


Het beste advies wat ik je eigenlijk kan geven, is passen, passen en nog eens passen. Je zou alle zonnebrillen uit verschillende winkels moeten passen, om zo het juiste montuur te kunnen vinden en er zo achter te kunnen komen wat jij het leukst en lekkerst vind zitten. Dit wordt natuurlijk nog al lastig, want vaak hebben we hier geen zin in of hebben we daar geen tijd voor. Dus hier wat tips waar je rekening mee kan houden zodat het kopen van een geschikte zonnebril makkelijker wordt.


Een algemene regel is: kies een bril met lijnen die tegenovergesteld zijn aan de lijnen van je gezicht. Dus heb je een rond gezicht, kies dan een hoekig montuur, heb je een hoekig gezicht, kies dan een ronder montuur.

Er zijn natuurlijk ook gedetailleerde regels, want echte kenners hebben hier natuurlijk een neusje voor. Ik ben geen echte kenner, maar lang leven GOOGLE, want ik heb het een en ander voor jullie op gezocht en kwam tot de volgende conclusie. 

Heb je een ovaal gezicht, dan heb je mazzel je kan alles ongeveer dragen, maar ben je in het bezit van een hoekig/vierkant gezicht dan kan je beter voor ronde lijnen en monturen kiezen die je gezicht langer doet lijken. Geen brede monturen voor jou! Met een hoekig/lang gezicht kan je beter een zonnebril zoeken die een centraal deel van je gezicht bedekt, met bijv. grote ronde glazen. Voor de gene die een rond gezicht hebben kan je beter de ronde zonnebril in de kast laten liggen en voor een strak hoekig model kiezen waardoor je gezicht smaller lijkt. Heb je een hartvormig gezicht kies dan voor rustig model, misschien wel zonder montuur of een lichte kleur. Diamantvormige gezichtjes kunnen beter iets kiezen wat er net tussen in zit. De bovenkant recht en de onderkant van het montuur ronder.

Allemaal erg leuk hoor die regels, maar regels zijn er ook om te overtreden. Vind je ook niet? Natuurlijk kan je met deze punten rekening houden als je echt niet weet wat je leuk vind of het lastig vind om een keuze te maken, maar het is wel zo dat je een zonnebril echt eerst moet passen, om een oordeel te kunnen geven.

Rond, vierkant, hoekig en lekker gek ik heb ze in alle soorten en vind ze allemaal even leuk staan en dat vast wel tegen de regels in. Dus zoals ik al eerder in dit blogbericht zei. Passen, passen en nog eens passen dat is denk ik de enigste regel die ik je echt mee wil geven vandaag. De andere regels zijn iets minder belangrijk maar wel handig als steuntje in je rug.

Vergeet niet je jezelf te blijven en je er lekker bij te voelen. Ook met zonnebrillen geldt dat.  ;-)Wat voor zonnebril draag jij en klopt hij volgens "de regels" bij je gezichtsvorm? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten