maandag 11 februari 2013

XL Make Up Review: e.l.f makeup


Rimmel, Loreal, Maybelline, Essence, Catrice en Max Factor. Al deze merken heb ik wel in huis. Ze hebben bijna alles wat mijn hartje begeerd, fijne lippenstiften, mooie oogschaduws en nagellak in alle kleuren. Als ik in de drogist ben loop ik met plezier langs al deze make up merken, maar één ding valt me vies tegen. We leven dan wel in een multiculti land maar foundation voor de getinte huid en ook nog eens voor een leuk prijsje is nog ver te zoeken. Het is er wel, ik heb een mooie foundation van Lancome, maar daar betaal je wel wat meer voor dan €10,-. Daarnaast weet ik dat er het merk Black Opal bestaat, dit merk heb ik trouwens alleen in Amsterdam gespot. Alleen die counters zijn zo smerig en die testers wil je niet eens aanraken dat ik daar liever voorbij loop. (op een dag zal ik ook dit merk een testen voor jullie..) Ik wil gewoon net zoals mijn vriendinnen met blonde haren, blauwe ogen en lichte huid ook wel eens die ene foundation in mijn eigen tint proberen van bijv. Loreal. 

Ik kan hier nog wel een half uur over door zeuren maar ik denk niet dat, dat veel effect zou hebben op al die grote merken. Dus een maand geleden kroop ik achter mijn computertje en ging ik opzoek naar betaalbare foundation voor de getinte huid. Al snel kwam ik op de website van e.l.f.


Mijn hart begon sneller te kloppen. Yes, ze hebben hier verschillende make up producten voor de getinte huid en ook nog eens voor leuke prijsjes. Alle pagina's heb ik goed bekeken en koos verschillende items namelijk, foundation, concealer, bronzer, glimmende bronzer en blush. Daarnaast heb ik ook een paar kwasten gekocht maar daar over later meer.

Het duurde maar een paar dagen en toen had ik het al binnen. Erg fijn, want ik was heel erg benieuwd. Een groot nadeel vind ik aan online make up shoppen is dat je niet weet of de kleur goed is en dat is wel erg belangrijk bij foundation, want daar ging het al mis..

foundation €6,80 concealer €1,-
De verpakking van alle producten is niet echt mijn smaak, maar goed het gaat erom wat erin zit. Ik heb de kleur almond voor de foundation en de concealer gekocht. Dit was geen goede zet, want het was veelte licht. Er bestaat ook een donkere tint maar of ik die ooit ga kopen weet ik nog niet. Daarnaast rook de concealer naar een vitamine bruistablet, echt heel erg smerig.

Zonder en met flits
De foundation was nogal dik, waardoor hij gelijk goed dekte. De concealer was nog al waterig, maar goed deze producten kon ik dus niet gebruiken. We gingen verder en de bronzer waar ik mijn gezicht mee af wou poederen was nu aan de beurt. Hij is goed gepigmenteerd alleen is hij nogal grauw.


 Wat wel een leuk detail is dat er onder de bronzer een sponsje zit waar je het product mee kan aanbrengen. Of je dit wil gebruiken is natuurlijk je eigen keus, persoonlijk vind ik het niet erg handig.

bronzer €4,-

Als laatste was daar nog de blush en de bronzer zou ik hier dan wel helemaal blij van worden? Want mijn enthousiasme werd met de minuut minder..

blush&bronzer duo €4,-

Op het eerste gezicht ziet het er prima uit en ik werd hier alweer wat vrolijker van. De roze blush is misschien wat te heftig maar we gaan het gewoon proberen.


Ik ging aan de slag niet met de foundation en de concealer, want dan werd ik wel erg bleekjes. De foundation die ik heb gebruikt is de "Teint Miracle" van Lancome nummer 460W en ik gebruik de concealer van Yves Saint Lauren "Touch Éclat" nummer 4. Deze items zijn alles behalve low budget, maar goed je moet wat als je een goede foundation wilt. 

Ik ging aan de slag en ik kreeg heel erg spijt dat ik überhaupt deze producten had aangeschaft. De bronzer had een grijze ondertoon, waardoor mijn gezicht erg grauw leek. De blush en de bronzer waren niet eens zo heel erg slecht, alleen ze waren in het bezit van wel heel veel glitter. 


Als ik zo de foto's bekijk zie ik er nog wel oke uit, alleen was dat echt niet het geval. Mijn zus zei gelijk dat ik een dof/grauw gezicht had terwijl ze niet wist dat ik andere make up droeg. 

Dat ik deze poedertjes niet meer ga gebruiken is één ding wat zeker is. Ik dacht dat e.l.f een leuk low budget merk was voor mij, maar ik heb goed de plank mis geslagen. Misschien zijn de andere producten wel goed, maar voor basis make up voor de getinte huid vind ik het geen aanrader. Het kan best wel eens zijn dat als je een lichte huid heb dat e.l.f. het einde is, daar kan ik natuurlijk niet over oordelen.

Deze review is nog al negatief, maar ik hoop dat ik op een dag een goede make up basis voor de getinte huid kan vinden die ook nog eens goed betaalbaar is. Heb je tips, mail me dan gerust. didyouc@gmail.com Want het is toch van de zotte dat ik super veel geld moet neerleggen voor een goede foundation omdat ik toevallig niet met een licht huidje geboren ben.

Deze review is gebaseerd op mijn eigen mening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten