zaterdag 2 februari 2013

Shopping Review: ZARA


Het duurde even maar eindelijk is hij er weer, de shopping review! Ik was opzoek naar een winkel die geschikt hiervoor was en waar jullie wel nieuwsgierig naar zouden zijn. Deze shopping review gaat over de grote nieuwe ZARA die zich in het nieuwe winkelgebouw "De Vredenburg" bevindt. Groot, ja deze winkel is zeker groot maar liefst 2600 m2, dus maak je borst maar nat en lees snel verder.


Iedereen kent de ZARA wel en de meeste van jullie winkelt hier denk ik regelmatig. Persoonlijk vind ik de ZARA niet altijd even leuk om te winkelen, dit komt mede omdat ik geen overzicht kan krijgen of omdat het gewoon een zooitje is. Dus gister middag ging ik met een extra kritische blik de nieuwste ZARA van Utrecht binnen. 


Sfeer & Indeling:
De sfeer vond ik niet echt gezellig of uitnodigend, dit komt denk ik echt door de grote ruimte waar je opeens in komt en de indeling. De ZARA op de Oudegracht vind ik eigenlijk een stuk aangenamer eruit zien. De sfeer was naar mijn idee nog al kil. De indeling was in soort vlakken en hoeken gebouwd. In de verschillende hoeken werd de kleding gepresenteerd. Alles is heel erg ruim opgezet, waardoor je een soort luxe idee krijgt, wat naar mijn idee nog al overbodig was en niet echt werkte.

Personeel & Paskamer:
Het personeel mag van mij wel wat vriendelijker kijken, ik kan er toch niks aan doen dat jij daar werkt en dat je er geen plezier in  hebt. Waarom ik dit zeg? Terwijl ik in de winkel liep, liep een verkoopster recht naar  me toe. In plaats van een glimlach of netjes gedag te zeggen keek ze me met een chagrijnige blik aan en liep zo voorbij. Sorry, maar dat zijn voor mij echte minpunten. Je werkt dan nog wel in een grote keten, maar gewoon vriendelijk glimlachen is toch geen moeite? Dit is trouwens niet alleen bij ZARA, maar bij meerdere grote winkels. Dit vind ik wel erg jammer, want de klant blijft naar mij idee koning...

Artikelen:
De meeste van jullie kennen de artikelen van ZARA wel. De broeken en truien vind ik altijd erg fijn , mits je de juiste maat kan vinden want dat is ook nog wel een klusje vind ik. Ik heb het dan over de broeken, want ik moet die echt passen wil ik zeker weten dat hij niet te groot of te klein is. Terwijl ik bijvoorbeeld bij de H&M precies weet welke maat ik moet pakken, verschilt dit bij de ZARA nog wel eens. 

Prijs & Kwaliteit:
Ik vind ze persoonlijk nog al prijzig voor de kwaliteit die je er voor krijgt, maar dit ligt wel aan wel artikel je koopt. Zo vind ik de jersey tops niet altijd even mooi, omdat die snel verkleuren of uit elkaar vallen. Ook heb ik vernomen van betrouwbare bron dat de schoenen ook niet al te best zijn terwijl ze er zo mooi uit zien. Hakken die snel verslijten en leder dat snel lelijk wordt. 

Persoonlijk zou ik niet zo snel bij deze ZARA terug komen, dit omdat ik het zelfde probleem heb al bij veel ZARA's, ik kan het overzicht niet vinden. Het is een mooie winkel maar de missie dat ze luxe willen uitstralen vind ik niet echt geslaagd. Nee ik ga liever naar de klein ZARA op de Oudegracht of naar Amsterdam. Deze winkel is ook wel groot, maar toch echt naar mijn idee geschikter om wat leuks te kunnen vinden.

Ik hoop dat jullie wat aan deze shopping review hebben gehad. Weet jij een leuke winkel waar ik echt eens een shopping review over moet schrijven, laat het me weten en wie weet ga ik dan wel een keer langs.

Adres:
Oudegracht 151
3511 AK Utrecht

Openingstijden:
maandag   12.00-18.00
dinsdag   10.00-18.00
woensdag  10.00-18.00
donderdag 10.00-21.00
vrijdag   10.00-18.00
zaterdag  10.00-18.00
zondag    12.00-17.00Geen opmerkingen:

Een reactie posten