dinsdag 29 januari 2013

Minju Kim wint H&M Design Award


Tijdens de Stockholm Fashion Week, werd vandaag om kwart over elf de winnares bekend gemaakt van  H&M Design Award. De Zuid-Koreaanse Minju Kim maakte de meeste indruk op de jury met haar 20 looks, die samen de collectie "Dear Friend" zijn. Dit kwam mede door haar kleur en materiaal keus. Daarnaast waren de silhouetten ook niet alledaags en erg vernieuwend.


Terwijl Minju Kim eigenlijk verder wou gaan met tekenen vond haar moeder dat ze zich meer moest gaan verdieping in het ontwerpen van mode. Zo gezegd zo gedaan en uiteindelijk kwam ze terecht bij de Belgische school  Artesis. Hier ontmoeten ze onder andere haar grote leermeester en bekende designer Walter van Beierendonck.  Ondanks dat ze niet verder is gegaan met tekenen, is tekenen wel een belangrijk onderdeel van haar proces naar een collectie toe. Voor de collectie van H&M heeft ze dan ook als inspiratiebron de tekenstijl Manga gekozen.


Minju Kim heeft een girly, verfrissende stijl met opvallende eyecatchers hier en daar. Binnenkort zullen in geselecteerde H&M winkels verschillende stukken te koop zijn uit de collectie.

Bekijk in het volgende filmpje een deel van de collectie van Minju Kim.bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten