zaterdag 1 december 2012

Cadeautips: ArtBag van Stop Aids Now


Één keer per week, vanaf zaterdag 6 oktober tot en met de 22 december de laatste zaterdag voor Kerstmis zal ik verschillende cadeautips geven. Om zo het zoeken naar de juiste cadeautjes voor de feestdagen makkelijker te maken.

Een cadeau is leuk, om te geven en om te krijgen. Maar als dat geld waar jij het cadeau van hebt gekocht ook nog eens naar het goede doel gaat, word je toch helemaal gelukkig. Vandaag een cadeautip met een minder vrolijke en een vrolijke kant..


Vandaag is het Wereld Aids Dag, de dag dat we extra stil staan bij de problemen die hiv en aids met zich meebrengen. Een dag om mensen te vertellen, wat precies aids is en hoe je het kan ver komen. Maar ook een dag om het Aidsfonds te helpen en dat hoeft niet perse met een enorm bedrag. Hoe, dat ga ik je straks vertellen.


Ik zal eerst eens beginnen met het uitleggen wat hiv en aids precies is. Hiv is een seksueel overdraagbare aandoening en het virus dat aids veroorzaakt. Hiv kan zich onder andere bevinden in je bloed, sperma, en zelfs ook in moedermelk. Je krijg geen hiv van zoenen, knuffelen, handen schudden of het drinken uit iemand andermans glas. Ook brengen muggen geen hiv over.
Als je een hiv-infectie oploopt, merk je daar in het begin eigenlijk niets van. Soms zijn er wat griepachtige klachten, maar veel mensen denken dan niet gelijk aan hiv. Na een tijd en soms na jaren kunnen er pas duidelijke ziekteverschijnselen te zien en te voelen zijn. Hiv heeft het afweersysteem dan al voor een groot deel afgebroken. Hierdoor kan het lichaam zich niet meer beschermen tegen ziektes die mensen zonder hiv zelden of doorgaans niet krijgen. Als het lichaam niet langer meer kan vechten tegen ziektes door het verzwakking van het immuunsysteem door hiv, spreken we van aids. Aids is dodelijk.

Hiv is jammer genoeg (nog) niet te genezen. Wel zijn er verschillende hiv-remmers, deze zorgen ervoor dat je minder ziek wordt. Door optijd met deze medicijnen te beginnen, kan iemand langer leven met hiv zonder ziekteverschijnselen te krijgen. Aids kan dan worden voorkomen of in ieder geval worden uitgesteld. Voor veel mensen in ontwikkelingslanden zijn deze medicijnen veelte duur. Hier hebben ze dus onze hulp bij nodig.


Elke vrouw, houdt wel van tassen, je hebt er nooit genoeg laat staan teveel! Het Aidsfonds verkoopt elk jaar de ArtBag. Deze shopper, kost €5,- en is te koop bij verschillende boekhandels en warenhuizen. Al het geld wat ingezameld word, wordt gebruikt voor verschillende projecten.
Verschillende bekende Nederlanders hebben al een ArtBag ontworpen, deze klassiekers zijn ook nog steeds te koop. Terwijl er elk jaar 3 dessins ontworpen werden, is er dit jaar maar één ontworpen. Genaamd “Big Rose” deze was de winnaar van de vele inzendingen die meededen aan de ontwerpwedstrijd die het Aidsfonds dit jaar heeft gehouden. Het ontwerp is gemaakt door de (nog niet bekende) kunstenares Marina Kulik.


Een zwarte tas, met een mooi kleurrijke ontwerp. Een mooi en betaalbaar cadeau om jezelf of iemand anders cadeau te geven. Ik geef zelf elk jaar mijn moeder en mezelf een ArtBag cadeau. Dit omdat ik het een belangrijk onderwerp vind. Het is maar een klein bedrag, je helpt mensen en je krijgt een super leuke tas voor terug. Dit vind ik nou een win, win situatie.
Voor meer informatie over hiv en aids, verwijs ik je door naar de site van Stop Aids Now. www.stopaidsnow.nl Ga jij de tas halen of heb je hem al in huis?


De ArtBags liggen vanaf 24 november in de geselecteerde winkels.


2 opmerkingen:

  1. Goed idee! De save our sisters armbandjea van zeeman zijn ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen