zondag 11 november 2012

Vervroegd verjaardagscadeau: Douglas Workshop


Vrijdagavond zat ik rustig op de bank toen mijn moeder opeens met een cadeautje voor me neus stond. Ik ben zondag 18 november namelijk jarig, maar dit cadeautje kon volgens mijn moeder daar niet op wachten. Dat vond ik natuurlijk helemaal niet erg en ik pakte het snel uit. Er zat een kaart in en daar stond op dat ik morgen (zaterdag) een workshop mocht gaan volgen bij Douglas. Super leuk!Naast mijn liefde voor mode, begint mijn liefde voor beauty met de dag steeds meer te groeien. Ik weet best wel hoe ik een leuke ooglook kan maken of een eyeliner moet aanbrengen, maar een goede basis is het halve werk en die wou ik graag weten/leren.

Ik mocht de volgende ochtend alleen opstap, je zou zeggen jammer maar eigenlijk was dat helemaal niet zo erg. Zo kon ik lekker mijn eigen ding doen. Mijn moeder en zus houden wel van een beetje make up maar teveel poes pas vinden ze te ingewikkeld. Dat horen ze liever van mij dan dat ze een paar uur bij een workshop gaan zitten.


De workshop begon om 10.00 en werd gegeven aan een groep van 8 dames/meiden. We werden hartelijk ontvangen door verkoopmedewerkster die voor dat ze bij Douglas werkte een opleiding had gevolgd bij "House of Orange" en daarna te werk ging als visagist bij verschillende fotoshoots.

We leerde make-upen van A tot Z en dat is iets wat ik dus graag wou leren. Alles werd stap voor stap uitlegt. Zo werd er onder andere verteld, welke lotions je kon gebruiken, hoe je de kleur van je foundation kon bepalen en hoe je verschillende ooglooks kon maken.

De producten die we gebruikte waren bijna allemaal van Collistar. Een fijn merk met mooie oogschaduws, blushes, foundation's en mascara's. Er was wel een klein probleempje, mijn huid was een stuk donkerder dan van de rest van de dames. Gelukkig werd dat al snel opgemerkt en werd er een mandje vol "goede" artikelen voor me gehaald. (Er wordt zo vaak een verkeerde kleur foundation op mijn gezicht gesmeerd als ik om hulp vraag.) Zo ging ik aan de werk met Lancome en Yves Saint Laurent.


Na bijna 3 uur lekker bezig te zijn geweest was het alweer afgelopen en gingen we met een make up glimlach de deur weer uit terwijl we aan onze arm een goed gevulde goodiebag hadden.

Het was een leerzame maar hele leuke gezellige middag. Thuis heb ik trouwens gelijk mijn zus als proefkonijn gebruikt om mijn net geleerde skills uit te proberen. De workshop is heel erg leuk om te krijgen maar zeker ook om te geven. Weet je nog niet wat voor make up-look je tijdens de feestdagen wilt dragen en hou je van beauty. Dan is een Douglas workshop volgen samen met je vriendin, zus, moeder of alleen erg leuk!

Mijn workshop bevond zich in Hilversum, maar in andere filialen zullen vast ook wel deze workshops worden gehouden. Voor meer info kan je het beste even de Douglas in lopen.

Ennuuhh jullie willen zeker foto's zien, dat is dus een beetje een probleem die heb ik niet. Lekker suf, I know, mijn excuses.  Ik zal van de week een keer een make up look online zetten. Dan kunnen jullie het alsnog zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten