donderdag 22 november 2012

Tentoonstelling: Blue JeansIedereen heeft er wel eentje in de kast liggen en de meeste mensen dragen hem dagelijks. Ik heb het over de jeans. Vanaf 23 november 2012 t/m 10 maart 2013 staat deze oh zooo populaire broek in het Centraal Museum in de spotlights. De jeans bestaat al zo'n 150 jaar en de stof zelfs al 350 jaar. In het Centraal Museum te Utrecht is de komende maanden een tentoonstelling te zien met de titel Blue Jeans. 

De tentoonstelling laat je de geschiedenis zien van de spijkerbroek. Zo kan je onder andere fragmenten bekijken uit de negentiende eeuw terwijl de Amerikaanse mijnwerkers druk bezig waren. Maar ook hoe de spijkerbroek een mode item werd en de harten van verschillende ontwerpers zoals, Jean Paul Gaultier en Chanel veroverde. Verder zijn er vijf personen met "blauw bloed" geportretteerd, waaronder Jason Denham, bekend van het bekenden denim merk. 


Tijdens je bezoek, kan je ook aan de slag gaan in de werkplaats. Hier worden namelijk verschillende workshops gegeven, zoals jeans repareren, een denim kraagje maken en verven met indigo.

Nog niet genoeg gekregen van de jeans? Bij de tentoonstelling verschijnt het boek Blue Jeans, waar alles in staat over de geschiedenis van de jeans. Het boek is de koop in de museumwinkel en in de boekhandel en kost €20,-. Super leuk uitje voor in het weekend of voor straks in de kerstvakantie. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten