vrijdag 16 november 2012

De dag van de waarheid..


Het is donderdagochtend en het is nog vroeg. Terwijl ik de slaap nog uit mijn ogen wrijf, stap ik de bus in. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou doen, maar eens moet de eerste keer zijn. Ik ben namelijk vroeg uit mijn bed gegaan om de Maison Martin Margiela* collectie voor H&M te bewonderen.

Gisterochtend was het dan eindelijk zover de "normale" consument kon zich vergrijpen en verlekkeren aan de MMM* collectie voor H&M. De modewereld was benieuwd naar de collectie en zo ik dus ook! Een van mijn vriendinnen, Leonne vroeg of ik samen met haar voor de deur wou gaan liggen, als het grote moment daar zou zijn en we onze bankrekeningen leeg mochten roven voor dit mode-spektakel. 

Dit is Leonne,die de thee klaar maakt ;-)

Dat leek me wel wat, maar toen had ik niet verwacht dat ik om 07.15 al voor de H&M zou staan/zitten. We zijn naar de H&M in Hoog Catharijne geweest, dus we zaten lekker warm en droog. Een groot voordeel al zeg ik het zelf. Tijdens het wachten kregen we een lekker bakkie thee en een leuke Glam Cult voor de nodig mode updates. Daarnaast kregen we ook een rood bandje om, dit betekende dat we als eerste samen met groep andere mode fans de collectie mochten pakken/bekijken/voelen/ruiken etcetc. Dit mocht trouwens niet langer dan 10 minuten, dan was de volgende groep aan de buurt.

Vandaag is ROOD, de kleur van de eerste groep

Wachten duurt lang... langggg... langgg... Ik wou trouwens helemaal niks van de collectie kopen. Het is niet dat ik het niet mooi vond, maar ik vond het persoonlijk niks voor mij. De schoen met de transparante hak vond ik trouwens wel erg gaaf en dat vond Leonne ook. Dus de missie van deze ochtend was om een paar in de juiste maat te bemachtigen. 


Het was zo ver, 8.50 mochten we de winkel in lopen om in de winkel vervolgens nog 10 minuten te moeten wachten. Er werd afgeteld... 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.................. en toen werd het zwart voor mijn ogen.


Nee hoor, grapje, ik liep rustig door het poortje en bekeek alle items even waar ik zo benieuwd naar was. Terwijl andere mensen om me heen begonnen te rennen en arme vol hadden, vroeg ik aan de beveiliging of ik er misschien uit mocht. Waarop hij me verbaasd aankeek want ik had nog 2 minuten, maar onze missie was al geslaagd, want Leonne had namelijk dé gave schoenen te pakken gekregen! Terwijl Leonne haar schoenen paste,  ging de volgende groep te keer in de te kleine shop in shop en liepen de eerste mensen met een grote glimlach op hun gezicht de winkel uit. 

Love it!
De schoenen paste en ze kon natuurlijk de verleiding van deze mooie rakkers niet weerstaan. Dus verliet Leonne ook met een stralend gezicht en een lege bankrekening de winkel. Leonne blij, Masion Martin Margiela blij, H&M blij en dus Chamali ook blij. 

Het was een belevenis, maar ik had het eigenlijk nog veel hysterische en drukker verwacht. Wel een beetje jammer dat eigenlijk alles zo goed/rustig verliep, want dan had ik een beter verhaal voor jullie. Maar goed, ik kan er niet meer van maken. Het was een rustige ochtend, met consumenten die echte liefhebbers zijn van het Franse modehuis. 

Of ik bij de volgende designer weer voor de deur ga liggen, weet ik nog niet. Daar ga ik eerst even een nachtje over (bij)slapen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten