zondag 4 november 2012

Bezoek aan de JANTAMINIAU Tentoonstelling


Gister ging ik samen met moeders opstap naar Tilburg. Als eerst heb ik een bezoekje gebracht aan de nieuwe winkel van By Plume. Check dit blogbericht voor meer informatie over het merk. Daarna ben ik naar het Audax Textielmuseum geweest, om daar de tentoonstelling van JANTAMINIAU te bekijken. 

Na de verkeerde bus te hebben genomen en drie kwartier lopen waren we dan eindelijk bij het museum aangekomen. De tentoonstellingen van Viktor & Rolf en Iris van Herpen vond ik erg mooi, dus mijn verwachtingen waren voor deze tentoonstelling nog al hoog.


De collectie's die worden getoond, zijn de collectie's die Taminiau heeft ontwikkeld in het TextielLab wat zich bevind in het Audax Textielmuseum. Zo kan je onder andere zijn eindexamencollectie bezichtigen en de collectie Irradiance die te zien was tijdens de Amsterdam Fashion week 2011. Deze kledingstukken bestaan onder andere uit een glow in de dark garen. Als het licht uit gaat, zal je op de kledingstukken verschillende mooie borduurwerken zien die licht geven. Erg mooi om te zien.

Heel erg enthousiast ben ik eigenlijk niet zo over de tentoonstelling. Dit komt denk ik mede door mijn hoge verwachtingen. De ruimte waar de stukken werden getoond, was klein en die speciale film die voor deze tentoonstelling is ontwikkeld kon ik niet vinden. Of was het de bedoeling dat ik die ergens moest kopen? De collectie's die te zien waren, waren mooi, maar dat was ook alles.


Wat ook erg jammer was, was dat je geen foto's mocht maken. Iets waar ik wat te laat achter kwam, dus ik heb voor jullie een paar foto's. (oeps?!) 

Ben je een echte JANTAMINIAU fan dan ga je er zeker naar toe. Moet je een hele wereld reis maken om in Tilburg te komen dan zou ik er nog eens goed over na denken. 

Ik vind de ontwerpen van JANTAMINIAU vaak erg mooi en vooral de schoenen vind ik geweldig. Deze waren trouwens wel te zien. Alleen had ik misschien wat spectaculairders verwacht. Zoals kledingstukken die je bijvoorbeeld hieronder op de foto's ziet. Maar die heeft hij niet in het Textiellab gemaakt en het gaat denk ik juist om die samenwerking. Al met al ben ik weer de hele dag zoet geweest en heb ik wat mooie stukken van JANTAMINIAU gezien. Wie weet komt er ooit nog eens een tentoonstelling met zijn overige werk.

mijn eigen foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten