woensdag 31 oktober 2012

Iris Apfel


Iris Apfel, een vrouw vol inspiratie en gevoel van mode. Een echt mode icoon, maar die niet mee doet aan andermans trends. Staat bekend om haar opvallende (grote) accessories waar ze zoveel mogelijk van om heeft.

Met haar 91 jaar, zou je zeggen dat ze nu toch wel eens uitgewerkt is. Maar nee, ze is volop bezig met haar kleurrijke leventje, waar zitten achter de geraniums niet bij hoort. Ze heeft al met verschillende soorten merken/bedrijven samengewerkt. 

Zo heeft ze onder andere al eens een eigen makeup lijn, tassen en juwelen collectie ontworpen en had ze een museum expositie. Nog niet zo lang geleden, werd er bekend gemaakt dat ze een eigen schoenencollectie had ontworpen. Deze al in februari te koop zijn. Daarnaast staat ze ook nog eens op verschillende covers van tijdschriften. Nee deze oude dame zit nier stil. 



Ik kende haar al een tijdje, maar van het weekend was ze in de uitzending van Ivo Niehe en dat maakte mijn interesse in haar weer groter. Ze geeft mij veel inspiratie en de manier waarop zij over mode praat vind ik erg leuk. "Lekker je eigen ding doen en niet met de massa mee lopen, je leeft namelijk maar één keer" zijn onder andere haar woorden. Het zou denk ik goed zijn als er meer van zulke gezellige, kleurrijke en ambitieuze  mensen waren, want van al die grijze muizen wordt de wereld toch zo saai.

Benieuwd naar het intervieuw, vanmiddag om 14.15 Ned 2 wordt het opnieuw uitgezonden. Loop je dit mis,  check dan even uitzendinggemist.nl voor een herhaling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten