dinsdag 21 augustus 2012

Kapper review: BrainWash


Ik ben lui, een perfectionist en een zeurkous als het weer eens nodig is om een bezoek te brengen aan de kapper.

Lui, dat ben ik vast niet als enige, want wie stelt dat bezoekje naar de kapper niet eens uit. Het is dat ik in het bezit ben van een pony, want daardoor word ik gedwongen om naar de kapper te gaan anders wordt het nog al zwart voor me ogen. Had ik hem niet dan was ik misschien nog wel luier. Het is niet zo dat ik het bezoek aan de kapper niet leuk vind, want als ik eenmaal in die stoel zit heb ik er wel zin in alleen als ik er uit kom veranderd mijn stemming.

Ik ben namelijk een echte perfectionist mijn pony word vaak te kort geknipt en er word niet goed naar mijn ideeën over mijn kapsel geluisterd, waardoor als ik thuis voor de spiegel sta me afvraag waarom ik niet zelf de schaar erin heb gezet. Dat maakt mij ook een zeurkous, want het is nooit goed ik zie altijd wel wat niet naar mijn zin is. Dan zegt mijn moeder weer, ach je moet niet zo zeuren het zit prima! Dan snapt ze niet dat dat ene plukje net te kort is geknipt en dat het lijkt alsof ik het eierdopje van Calimero op mijn hoofd heb zitten. Als ik nou een moeilijk kapsel had dan was het een ander verhaal maar dat is niet het geval.Maar wees gerust ik ga nu stoppen met zeuren want ik heb goed nieuws!


Ik wou graag vandaag naar de kapper, maar ik had er weinig zin in. Het was echt nodig, dus toch maar opstap gegaan. Dit keer had ik geen zin om veel geld eraan uit te geven, want als het dan verknipt was had ik geen zin om ook nog eens €35,- armer te zijn. Bij ons in de buurt zit sinds een jaar een "BrainWash" kappersalon. Ik heb genoeg slechte verhalen over "BrainWash" gehoord, maar ik was toch benieuwd. Een echte review over "BrainWash" kon ik niet vinden, dus ik ging dit keer met een oplettend oog naar de kapper. 

Sfeer:
De sfeer is relaxed en je wordt netjes welkom geheten. Er waren nog wat mensen voor mij dus ik moest een tijdje wachten. Net zoals bij elke kapper kon je tijdens het wachten een tijdschrift lezen terwijl je een kopje koffie of thee nuttigt. 

Personeel & Advies:
Het personeel is vriendelijk en als je aan de beurt bent word je vriendelijk gedag geheten met een hand en zeggen ze wie ze zijn. Dit geeft een informele sfeer, wat het ijs breekt. Er wordt goed geluisterd naar wat je wilt en geven daarbij tips. Tijdens het knippen blijven ze zeggen wat ze doen en laten ze tussen door zien wat het effect daarvan is. Omdat ik precies wist wat ik wou en ik vaak het idee had dat de kapper dat niet wist, was ik dit keer weer extra duidelijk. Deze kapper wist precies wat ik bedoelde iets wat heel fijn was.

Prijs & Eindresultaat:
De prijs van een knipbeurt met wassen en stijlen is €15,- goed betaalbaar dus. Het eindresulaat... Ik ben helemaal blij. Het is lang geleden dat mijn haar is geknipt zoals ik dat in me hoofd had en dat er ook naar mijn geluisterd werd. 

Mijn geknipte koppie!
Conclusie
Ik verwachten niet zoveel van "BrainWash" en had eigenlijk meer negatieve gevoelens bij de zaak dan positieven. Want wie kan er nou voor €15,- een goed kapsel hebben? "De kappers zijn vast niet goed en ze hebben vast geen goed diploma" hoorde ik vaak. Ik ben het daar niet mee eens. In elke kapperssalon zit er vast wel iemand die minder goed kan knippen, dat zal ook bij "BrainWash" zo zijn, maar dat maakt niet gelijk alle "BrainWash" kapsalon's minder goed. Je hebt pech als je haar word verknipt, maar dat ligt niet perse aan de salon. 

Ik ben blij met m'n geknipte koppie en de volgende keer ga ik zeker weer terug. Ben je nog steeds niet overgehaald om voor €15,- een knipbeurt te nemen bij "BrainWash". Wees dan altijd duidelijk tegen je kapper en neem als je het moeilijk vindt om uit te leggen een foto van je gewilde kapsel mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten