dinsdag 28 augustus 2012

2D Shopping review: INGLOT

Ja je leest het goed een 2D review! Wat dat precies inhoud, dat zal ik je eens vertellen. Ik ben naar allebei de winkels van INGLOT geweest om zo te kijken welke er leuker, gezelliger, verzorgder etc, was. Ik zal snel beginnen zodat je vandaag nog even snel langs kan gaan. ;-)

Mijn INGLOT aankopen.
Ik heb twee nagellakjes gekocht in Laren en de rest in Amsterdam.
Het Poolse merk INGLOT heeft twee winkels in Nederland. Één in Amsterdam en één in Laren, daarnaast vind je verschillende INGLOT shop in shops in bepaalde V&D's. (Zoetemeer, Enschede, Zwolle, Alkmaar en Amsterdam) Is dit allemaal niet bij jou in de buurt of heb je gewoon geen zin om de deur uit te gaan, dan kan je gebruik maken van hun eigen webshop.


Sfeer & Indeling:
Laren: Als eerst heb ik de winkel in Laren bezocht, ik was nog nooit bij INGLOT geweest en had alleen maar verhalen er over gehoord. Dus het was helemaal nieuw voor mij. Het makkelijk is dat ik met de fiets naar Laren kan dus dat maakt deze winkel voor mij toegankelijker. 
De winkel is klein en de indeling is niet zo ingewikkeld. Je kan alles vinden en alles is duidelijk zichtbaar. Wel vond ik de sfeer wat ongemakkelijk en durfde ik daardoor niet altijd alles zomaar uit te testen, laat staan vragen.

Amsterdam: Zaterdag bezocht ik de winkel in Amsterdam. Deze is een stuk groter dan die in Laren. Net zoals in Laren is hier alles goed te vinden. Ondanks dat deze winkel groter is, voelde ik me hier meer op mijn gemak. Dit kwam ook door het personeel. Ze was geïnteresseerd en niet opdringerig.  

Hologram lipgloss. In het echt is het effect nog mooier.
product info: AMC Lipgloss 543
Personeel
Laren: Er was maar één jongen in de winkel. Hij vroeg in het begin of ik hulp nodig had, maar dat had ik niet. Daarna vroeg ik nog wat, maar daar gaf hij weinig antwoord op. Ik vond hem nog al ongeïnteresseerd overkomen en dit maakte de sfeer niet beter op. Ik was daarom ook niet zo lang in deze winkel. Misschien was hij wel met het verkeerde been uit bed gestapt of had hij zin in vakantie. Ik hoop dat hij de volgende keer wat gezelliger is.

Amsterdam: Met mijn mindere ervaring in mijn achterhoofd ging ik naar de winkel in Amsterdam. Dit was echt het tegenovergestelde. We werden netjes welkom geheten en zij vroeg de zelfde vraag. Ik had in het begin nog geen hulp nodig, maar toen ik bij het "freedom system" stond te klungelen kwam ze wel gelijk even wat uitleg geven. Daarnaast hield ze me altijd in de gaten, maar op een niet vervelende manier. Ik kon rustig rond kijken en als ik er nodig had dan kon ik haar gewoon roepen. Ze gaf naast antwoord op mijn vraag ook tips hoe je het beste het product kon gebruiken of welke kleuren het mooiste zouden zijn. Ik was in deze winkel dan ook een stuk langer en heb ook meer gekocht. Dit komt eigenlijk ook mede door de fijne sfeer. 

Drie matte nagellakjes.
De middelste heeft in het potje een donker paarse kleur als je hem op doet is hij donker blauw.
 Dat was wel een beetje jammer, maar hij is is wel mooi hoor!
product info: Black: 730/Purple 710/Red-Pink 704
Artikelen:
Laren en Amsterdam hebben allebei de zelfde artikelen. Van nagellak tot foundation, tot oogschaduw en bronzers. Alles is te koop. Het verschil is alleen dat Laren minder heeft dan Amsterdam. Dit is denk ik omdat het een kleinere winkel is. Amsterdam is gewoon groter en heeft meer aanbod qua kleuren en artikelen. Wel denk ik dat in Laren vaak nog artikelen zijn die in Amsterdam al uitverkocht zijn, omdat het daar gewoon harder gaat met de verkoop. 

Prijs & Kwaliteit:
De prijs is gemiddeld tot hoog, het ligt eraan wat je koopt. Maar uit eindelijk krijg je er wel hele mooie producten voor terug. Zo is een nagellak 12,-/14,- euro en kan je een freedom system palette samen stellen vanaf 22,- euro. De kwaliteit van de make up vind ik erg goed. De oogschaduw‘s zitten bijvoorbeeld vol pigment en de nagellak blijft goed zitten en droogt snel. Ik vind dat de prijs en kwaliteit goed in balans zijn, je krijgt waar voor je geld.

Conclusie:
De winkel in Amsterdam is groot en het personeel is daar erg aardig. Heb je advies nodig en wil je rustig rond kijken, adviseer ik je om daar te gaan shoppen. Laren is lekker klein en is handig om even wat te halen als je weinig tijd hebt of als je precies weet wat je wilt hebben. Het is zeker de moeite waard om gewoon eens te gaan kijken bij INGLOT, want ze hebben een mooi assortiment. 

Toen ik dit palette ging maken, wou ik graag wat kleuren voor de herfst/winter hebben. 
De koper tinten zijn erg mooi en geven een warme gloed.  
De twee andere tinten zijn natuurlijk ook super anders had ik ze niet uitgekozen. 
Oog look volgt..

Adres:

Nieuweweg 33
1251 LH Laren

Van Baerlestraat 8 (vlak bij de PC Hooftstraat)
1071 AW Amsterdam


Openingstijden:
Laren
maandag: gesloten
dinsdag: 10.00 - 18.00
woensdag: 10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag: 10.00 - 18.00
zaterdag: 10.00 - 17.00
zondag: gesloten

Amsterdam

maandag: 13.00 - 18.30
dinsdag: 10.30 - 18.30
woensdag: 10.30 - 18.30
donderdag: 10.30 - 21.00
vrijdag: 10.30 - 18.30
zaterdag 10.00 - 17.30
zondag: 12.00 - 17.00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten