zondag 22 juli 2012

Kunst: Damien Hirst @ Tate Modern

Een bezoek aan Tate Modern in Londen stond hoog op het lijst van vriendin N. en ik. Dus gingen wij op pad, naar het bekende museum vol moderne kunst.

Nou is het alweer ruim een week geleden dat ik een bezoek bracht aan dit museum, maar de expositie van Damien Hirst staat nog gebrand op mijn netvlies. Maar wie is Damien Hirst eigenlijk?

Damien Hirst

Damien Hirst is een Britse kunstenaar geboren in Bristol in 1965. Hij is één van de belangrijkste leden van een groep die later onder de naam Young British Artists bekend zijn geworden. Zijn doorbraak kwam in 1988, tijdens een tentoonstelling genoemd Freeze wat plaats vond in een leegstaand
Londens havenpand. Hij is een kunstenaar die de mensen probeert te shockeren met zijn werk ook al zal hij dit nooit zelf toegeven. Een veel voorkomende onderwerp in zijn kust is leven en dood.


"For the Love of God"


Bekende werken zijn natuurlijk het schedel vol diamanten, maar ook de aquariums waar verschillende dieren in drijven of de enorme medicijnen verzameling.

Het schedel vol diamanten genaamd "For the Love of God" waarvan de productie ruim 14 miljoen kosten heb ik jammer genoeg niet mogen zien, want die was al weg. Wel heb ik de aquariums met dieren erin onder andere mogen bekijken. Dit was erg indrukwekkend. Ik heb stiekem een paar foto's gemaakt, want ik wou het zo graag met jullie delen. Wat als gevolg was dat ik op mijn kop kreeg van de beveiliging, maar goed ik heb ze wel! Ook waren er andere kunstwerken te zien zoals de kunstwerken gemaakt van vlinders en de medicijnen verzameling.


Mijn stiekem gemaakte foto's

De kunstwerken van Damien kosten een vermogen maar zijn ondanks de hoge prijzen erg gewild onder kunstliefhebbers. Hij is de op ene na duurste nog levende kunstenaar. Moet je na gaan als hij doet gaat hoeveel dan zijn werk gaat kosten...
Er was ook een ruimte vol tropische vlinders


Uit de verte leek het wel glas in lood maar er waren allemaal vlinders...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten