maandag 16 juli 2012

Hövding: Airbag Helm


Fietsen, wie doet het niet wie kan het niet. Bijna iedereen in Nederland is wel in het bezit van een fiets of/en kan fietsen. Wij hoeven in Nederland nog niet verplicht een fietshelm te dragen, maar in Zweden is dat wel anders.

Vanaf 2005 is het verplicht om in Zweden een fietshelm te dragen en dat gaven Anna Haupt and Terese Alstin inspiratie om een fashionable fietshelm te maken. Ze vroegen aan verschillende mensen wat de reden was waarom ze geen fietshelm op wouden doen. Er kwamen verschillende antwoorden, de een vond het niet lekker zitten de ander vond hem gewoon niet mooi. Mensen wouden wat cools iets waar je mee gezien wilt worden. Met deze dingen in hun achter hoofd gingen ze aan de slag.

Als onderdeel van hun master ontwikkelde ze de aantrekkelijk, opvallende airbag fietshelm. De fietshelm is op maat te verkrijgen en ook voor verschillende soorten fietsritjes te verkrijgen. Want je hebt natuurlijk fietsen en fietsen. Aan alles is gedacht en alles is grondig getest. Zo is er ook getest met welk kapsel je het beste de helm kan dragen en met welk het niet handig is. Zo kan je met een bob wel de helm dragen maar heb je dreadlocks dan wordt het moeilijk.

Naast de airbag helm is er ook een airbag kraag, deze kan je naar je eigen stijl veranderen door er verschillende hoezen omheen te doen. Fashion en veiligheid gaan goed samen, dat laten Anna en Terese zien. 

De airbag functie is uniek en Hövding heeft daar patent op gekregen. Ook zijn de artikelen recyclebaar dus zo groen als gras! Je moet er maar opkomen ik vind het wel erg leuk bedacht. Wat vind jij erg? 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten