donderdag 5 juli 2012

Het debuut van Raf Simons

De hele modewereld was benieuwd naar het debuut van Raf Simons. Iedereen had of heeft het er nog over. De eerste collectie van Raf Simons voor het merk Christian Dior. Het decor van de Belgische ontwerper bestond uit muren vol bloemen en was een heuse ode aan de overleden oprichter Christian Dior. Christian was namelijk dol op tuinieren.

Je moet je bedenken dat Raf nog maar 3 maanden aan het werk is bij Dior maar dat betekend niet dat hij het niet snapt. Volgens Bernard Arnault klopte zijn voorspelling en heeft Raf Simons de stijl van Christian Dior naar de 21ste eeuw gebracht.

Wijde rokken net zoals Christian Dior dat deed bij de “New Look” maar dan met een modern handschrift. Ook waren er korte baljurken, strapless tops en brede heupen te zien. Alles ziet er mooi strak uit en natuurlijk zijn er ook mindere stukken in een collectie maar dat zal altijd wel zijn. Zo waren er mensen niet zo gecharmeerd van de jurken die van bont waren gemaakt. Wel vind ik persoonlijk de afwisseling van grijze/donkere tinten, pastel en felle tinten erg leuk. Het zit mooi in elkaar en ik ben benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten van Raf Simons.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten